Pandemide kongreler, toplantılar, düğün salonları, toplu eğlenceler yasaklanırken, düğün fotoğrafçıları da zor günler geçirdi.  Yeni kademeli normalleşme dönemine geçilmesiyle birçok çift düğün hazırlıklarına başladı. Yeni evlenecek bazı çiftler nikah salonlarının fotoğrafçılarını tercih ederken, bazıları da özel çekimler için fotoğrafçıların yolunu tuttu. Düğün fotoğrafçıları ise kolları sıvadı, çiftler için çok özel olacak albümler hazırladı.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Kısıtlamalarda işleri olumsuz etkilenen fotoğrafçı esnafının yüzü gülüyor. Birlikteliklerini aynı çatı altında birleştirmek isteyen çiftlerin anılarını ölümsüzleştirmek, düğün, kına ve nikâh organizasyonlarını gerçekleştirmek ve davetiye basmak için fotoğrafçı işletmecileri iş başı yaptı. Fiyatlar ise herkesin maddi durumu göz ününde bulundurularak, fotoğrafçılar tarafından etiketlere fazla yansıtılmadı.

Bolu’nun doğa harikası tabiat parkları çiftler için özel olarak mekanlar arasında yer alırken, mavinin ve yeşilin buluştuğu tabiat parklarında, işin ehli fotoğrafçılar tarafından eşsiz kareler ile düğün albümlerini süslemek de mümkün.

Yaklaşık 3 yıldır Fotoğraf işletmeciliği yapan Uğur Çelik, fotoğrafçılık yapan esnafın zor günler geçirdiğini belirterek süreci değerlendirdi.

 “EVLENEN ÇİFTLERE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Uğur Çelik, kına düğün ve nişan organizasyonlarını gerçekleştirmek isteyen çiftleri Yağmur Fotoğrafçılığa davet ederek, evlenecek çiftlere mutluluklar diledi. Çelik; “Burada fotoğraf çekimlerini yapan sorumlu personelim, burada yaklaşık 2-3 yıldan beri çalışıyorum. Pandemi fotoğrafçıları, doğal olarak bizi etkiledi, genel esnaf olarak, halk olarak herkesi etkiledi. Kısıtlamalar da krediye başvurarak kapattık boşlukları, devletin de vermiş olduğu yardımlardan da faydalandık. Fiyatlar da çok fazla oynama yapmak istemedik, çünkü genel halk olarak da pandemiden etkilendiği gibi yüksek fiyatlı çalışan arkadaşlar da var, biraz daha uygun iş yapalım diye hem herkesin bütçesine uygun olsun hem de genel işlerimiz de açılsın babında normal seyrinde devam etmeye çalışıyoruz fiyatlarda. Elimizden geldiğince yeni evlenen çiftlere de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Allah bütün evlenen çiftlerimizin yuvasını daim etsin. Allah herkese yardımcı olsun zor bir süreçten geçiyoruz. İnşallah herkes sorunsuz bir şekilde evlenir. Tabi bu süreçte gerek nişan olsun, gerek kına eğlenceleri, düğün eğlenceleri olsun bu tür etkinliklerde de dışarı hizmet vermekteyiz. İnşallah evlenen çiftlerimizi de bekleriz stüdyomuza” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim