Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk Ergen ve Kadın Üreme Sağlığı Birimi koordinasyonunda; COVID 19 önlemleri alınarak, NRP (Yeni Doğan Canlandırma Programı) uygulayıcı eğitimi düzenlendi.

Doğumda gelişebilecek yeni doğan mortalitesi ve asfiksinin yol açacağı sekellerin en aza indirilmesi konusunda önemli yer tutan, "Bebeğe Eli Değen Herkesi" hedefleyen ve 3 (üç) gün süren NRP (Yeni Doğan Canlandırma) uygulayıcı eğitimi; maske, sosyal mesafe, hijyen kurallarına uyularak 3 (üç) grup halinde uygun eğitim salonlarında 29-30 Eylül-1 Ekim 2020 tarihlerinde gerçekleştirildi.

NRP (Yeni Doğan Canlandırma Programı) Uygulayıcı Eğitimi; İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Doç. Dr. İlker Günay'ın kurs sorumluluğunda, 8 il dışı-3 il içi NRP Eğitimcisi ve 42 sağlık personelinin katılımı ile gerçekleştirildi.

NRP Eğitimcileri tarafından Doktor, Ebe, Hemşire, Paramedik, Att den oluşan 42 katılımcıya, yeni doğana en uygun güncel yaklaşımlar ve uygulamalar aktarıldı.

3 (üç) günlük uygulamalı eğitim sonunda yapılan yazılı ve uygulama sınavını başarı ile tamamlayan; BAİBÜ İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzzet Baysal Devlet Hastanesi,  Gerede Devlet Hastanesi, 112 Ambulans Servisi Başhekimliği, Özel Çağsu Hastanesi ve Özel Fatma Hatun Hastanesinde görevli 41 personel sertifika almaya hak kazandı.

Editör: TE Bilisim