Meclis'teki bütçe görüşmelerinde CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan konuşmasında Atatürk'ün İstiklal Madalyalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dönemin başbakanıyken verilen Yahudi Cesaret Madalyalı fotoğrafını kürsüden gösterdi. Tanju Özcan "Bu madalya hâlâ Sayın Cumhurbaşkanında duruyor. Üzüldüğüm ne biliyor musunuz? Senin boynunda Yahudi Cesaret Madalyası olacak, sabahtan akşama kadar meydan meydan dolaşıp ‘Kudüs bizim kutsalımız, Kudüs bizim ilk kıblemiz’ mânileri atarak dolaşacaksın" dedi.

Özcan’ın konuşmasının ardından Meclis Genel Kurulu'nda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı arasında yaşanan sözlü tartışma sonrası tansiyon yükseldi. Birleşime ara verilince birbirlerinin üzerine yürüyen AKP ve CHP milletvekilleri arasında arbede yaşandı.

Haber:Aslı Akış

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan TBMM Genel Kurul Bütçe Görüşmelerinde bir konuşma yaptı. Özcan, konuşmasına Atatürk'ün İstiklal Madalyalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dönemin başbakanıyken verilen Yahudi Cesaret Madalyalı fotoğrafını kürsüden göstererek başladı. Özcan; “Size iki resim göstererek başlayacağım; birini gururla göstereceğim, birini de utanarak ve üzülerek göstereceğim. Bakın, burada kim var: Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk; sarı saçlı, mavi gözlü. Şu kıyafetine bakın, ne kadar zarif, şık, değil mi? Bir de bakın, dikkat ettiniz mi, hemen yakasında bir madalya var. Ne madalyası bu? Bu, İstiklal Madalyası, 21 Kasım 1923'te Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilmiş. Bir madalya boşuna verilmez, her madalyanın bir sebebi vardır. Niye verilmiş? Millî Mücadele'den başarıyla çıkartmış bu ülkeyi, sonra cumhuriyet ilan etmiş, Türkiye Cumhuriyeti devletini kurmuş. Ve bu İstiklal Madalyası'nı almaya hak kazanmış, ilk Cumhurbaşkanımız aynı zamanda. Ama tek madalyalı Cumhurbaşkanımız kendisi değil.

“NEDEN İADE ETMİYORSUN BU MADALYAYI?”

Bakın, burada madalya almış bir Cumhurbaşkanımız daha var, son Cumhurbaşkanımız. Peki, bu madalyayı ne zaman almış? Birkaç yıl önce, belki Başbakanken. Kimden almış bu madalyayı? Musevi Cemaati'nden Amerika'da. Neymiş bu madalyanın adı? Yahudi Üstün Cesaret Madalyası. Bu madalyayı şimdiye kadar 11 kişiye vermişler; 11'inci Tayyip Erdoğan, ilk alan Müslüman. Daha önce kimlere vermişler? Genellikle Amerikan başkanlarına vermişler İsrail devletinin kurulması aşamasında, minnettarlıklarını belirtmek için vermişler. Peki ben şimdi size soruyorum: Bu madalyayı niye Rus lidere vermemişler, niye Fransa Cumhurbaşkanına vermemişler, hatta niye Esad'a vermemişler de bizim Recep Tayyip Erdoğan'a vermişler? Neyin karşılığında vermişler bunu soruyoruz, neyin karşılığında; ne yapmış da vermişler, ne yapmış da vermiş? Nasıl bir hizmet etmiş, siyonizme nasıl hizmet etmiş; ne yapmış, nasıl yardımcı olmuş? Bunların cevabını arıyoruz tabii ki.

Bu madalya hâlâ Sayın Cumhurbaşkanında duruyor. Üzüldüğüm ne biliyor musunuz: Senin boynunda Yahudi Cesaret Madalyası olacak, sabahtan akşama kadar meydan meydan dolaşıp "Kudüs bizim kutsalımız, Kudüs bizim ilk kıblemiz." mânileri atarak dolaşacaksın. Bunun neresi samimi, neresi samimi sayın milletvekilleri? Ya, böyle bir şey var mı? Sen Yahudilerin üstün hizmet madalyasını boynuna takacaksın, meydan meydan dolaşacaksın. Peki, neden iade etmiyorsun bu madalyayı? Vallahi ben size bir şey söyleyeyim: Bu madalyanın ekonomik değeri de yok. Ulus'taki bit pazarına götürsen 1 lira vermezler buna. İade edin ya şu madalyayı. En azından söz söylemeye yüzü olsun bence.” dedi.

“BİR NOTA BARİ VER”

Özcan konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hala Gazze’ye gitmediğini ifade ederek, İsrail ve Amerika’yla ilişkilerin kesilmesini istedi. Özcan; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ’Şimdi, bakın, bir de bir Gazze meselesi var. Tarih 13 Nisan 2014. Ne diyor bizim Cumhurbaşkanı, o zaman Başbakan? "Gazze'ye gidiyorum Gazze'ye, önümüzdeki ay." diyor. Sonra ne oluyor? Mayıs oluyor. "Yok, haziranda gidiyorum, kesinleşti." diyor. O haziranın üzerinden elli tane haziran geçti. Sen muhtarlar toplantısında değil gidip Gazze'de söyleyeceksin bunları "Ey İsrail!" diye orada meydan okuyacaksın. Yapabiliyor musun? Yapamıyorsun. Ne yapacağız? İsrail'le ilişkileri kesecektik Amerika Kudüs'ü onların başkenti olarak tanırsa. Kestik mi sayın milletvekilleri? E, kes artık, kes. İsrail terör devleti." Peki, İsrail terör devletiyse bizim bir terör devletinde büyükelçiliğimiz ne iş yapar veya o terör devletinin bayrağı niye Ankara'nın göbeğinde dalgalanır? Keseceksin, samimi olacaksın, terör devletiyse ilişkini keseceksin. İsrail'le ilişkini kesiyorsun, elini tutan mı var? Biz size destek veriyoruz, kes kardeşim. Hatta bak, daha ileri gitmek lazım, biriyle daha ilişkileri kesmek lazım, var mısınız? Bak, bizim askerin başına çuval geçiren bir ülke var, değil mi? YPG'ye tırlarla silah gönderen bir ülke var, FETÖ'ye sahip çıkan, onu iade etmeyen bir ülke var, en son da İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü tanıyan bir ülke var. Hadi kes bakalım ilişkini Amerika'yla; kesemezsin, hadi en azından maslahatgüzarı düzeyine indir; indiremezsin, ya, bir nota bari ver, bir nota bari ver "Seni kınıyorum." de.” ifadelerini kullandı.

“KARGALAR BİLE GÜLER BUNA”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Amerika ile Trump’ın ayrı düşünülemeyeceğini belirterek, “Bak, şöyle bir kandırmaca yapıyorlar. Ne yapıyorlar? Ne diyorlar? "Trump yapıyor bunu." diyorlar. "Amerika ayrı, Trump ayrı." diyor. Yok böyle yağma, kargalar bile güler buna. Var mı o zaman sen "Trump Amerika'nın başında kaldığı sürece ben Amerika'yla ilişkilerimi donduruyorum." diyebiliyor musun? Var mı o yürek?” diye konuştu.

“LOZAN'I NİYE GÜNCELLİYORSUN”

Lozan’da kaybeden ülkenin Yunanistan olduğu ifade eden Özcan, “Bir de Lozan meselesi var. Geçen hafta Yunanistan'a gitti Lozan'ı güncelleyelim. Arkadaşlarımın söylediklerine aynen katılıyorum. Ya bir insanın tarih bilinci olmayacak ki, bilgisi olmayacak ki Lozan'ı güncelleyelim diyecek. Bilsen Lozan'ı niye güncelliyorsun? Sen Lozan'da galip devlet olarak oturmuşsun masaya, Yunanistan mağlup devlet olarak oturmuş, yenilen devlet olarak oturmuş. Az önce arkadaşım söyledi sen asıl Lozan'ın maddelerini uygulat. Bak, Lozan'da diyor ki: "Adalar silahsız olacak." Yahu geçen, daha iki ay önce Yunan Genelkurmay Başkanı burnumuzun dibinde silahsızlandırılacağı hüküm altına alınmış olan adada mangal yaptı Yunan ordusuyla birlikte, kokusu bizim burnumuza geldi. Değil mi? Neymiş efendim, Batı Trakya'daki Türkler, Müslümanlar müftülerini seçmesi gerekiyor seçemiyor. E, seçtirt kardeşim, asıl bunu söyle.” dedi.

Editör: TE Bilisim