Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Bolu Ankara Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu arasında, ilki Şubat 2019’da imzalanan ve “Kariyerine Işık Tut” projesiyle geçtiğimiz aylarda ödül alan eğitimde iş birliği protokolünün üçüncüsü imzalandı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Bolu Ankara Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Recep Hoşcan tarafından Rektörlük makamında imzalandı.

Kurumlar arası iş birliğinin de güzel bir örneği olarak, üçüncü yılına girecek olan eğitimde iş birliği protokolü çerçevesinde ortaya konulan “Kariyerine Işık Tut” projesi Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelindeki İmam Hatip Liseleri arasında Ekim ayında düzenlediği İyi Örnekler Proje Yarışması’nda 2’inci olmuştu.

İmzalanan devam protokolüne göre; Kariyerine Işık Tut projesi kapsamında, öğretmenlerden oluşturulacak heyet tarafından mülakatla belirlenecek başarılı lise öğrencileri, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde misafir öğrenci olarak, hayallerindeki mesleğin eğitim-öğretim faaliyetlerini, üniversite öğrencileriyle birlikte deneyimleme ve meslekle ilgili fikir edinme şansını yakalayacaklar. Projeyle, eğitim-öğretim, eğitim yönetimi ile Güzel Sanatlar ve Fen Bilimleri alanlarında iş birliğine devam dilecek.

Akademisyenler, Lise Öğrencilerine Mesleki Rehberlik Yapacak

Protokol kapsamında ayrıca, BAİBÜ’de görev yapan akademisyenler, Bolu Ankara Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki belirlenmiş derslere katılarak, lise öğrencilerine mesleki seçimlerinde rehberlik yapacak. BAİBÜ’de düzenlenen kariyer etkinliklerinde, meslekleri tanıtma, ders çalışma ve sınavlara hazırlanma motivasyonu kazanmaya yönelik seminerler verecek.

Bolu Ankara Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görevli öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla seminer ve konferanslar düzenlenecek. Okul yönetici, öğretmen ve öğrencileri, Prof. Dr. Fuat Sezgin kütüphanesinden faydalanabilecek.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları ile müzik, tiyatro, resim, spor, kütüphanecilik, izcilik ve benzeri alanlarda faaliyet gösteren okul kulüpleri arasında iş birliği sağlanacak. Gönüllü üniversite öğrencilerinin katılımıyla, Bolu Ankara Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda kurs, etkinlik ve seminer düzenlenebilecek. Protokol kapsamında, eğitimin niteliğini arttırıcı çalışmalar yapılacak.

Editör: TE Bilisim