Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından üniversite öğrencilerinin öğrenim gördükleri şehirlerden ve halkından memnuniyet düzeylerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilen “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması” 2018 sonuçları açıklandı. Birinciliği Eskişehir’in aldığı sıralamada Bolu 45’inci sırada yer aldı.

Haber: Aslı Akış

Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri sıralaması Türkiye’de Yükseköğretim alanında şimdiye kadar yapılmış en büyük ve yaygın araştırması olan Türkiye Üniversite Öğrenci Memnuniyeti Araştırması’nın bir parçası. Araştırma verileri 81 ildeki 109 devlet ve 63 vakıf olmak üzere 172 üniversitede öğrenim gören 26 bin 513 öğrenciden elde edildi. Açıklanan verilere göre; ülkemizde öğrenciler öğrenim gördükleri sadece 27 şehirden memnuniyet hissetmektedir. Buna karşın 48 şehir öğrenci memnuniyeti konusunda bir duyarlılığa sahip olmayıp öğrencilerin bu şehirden ve halkından ciddi anlamda memnuniyetsizliği söz konusu.

 BOLU ‘MEMNUNİYETSİZLİĞİ GİDEREMEYEN’ ŞEHİRLERDEN OLDU

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı'nın yaptığı araştırma, öğrenci dostu şehirleri seçti. İlk 13 sıranın en yüksek seviye olan A+ seviyesinde değerlendirildiği listede Bolu 100 üzerinden 62 ortalama ile öğrenci dostu olan şehirlerde geride kaldı. 2017 verilerine göre C seviyesinde (Potansiyeli Olmasına Rağmen Memnuniyeti Sağlayamayan Şehirler) 44 ortalama ile daha üst sıralarda yer alan Bolu 2018’de 62 ortalama ile D seviyesine(Memnuniyetsizliği Gideremeyen Şehirler) düştü.

Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri sıralaması, 81 ildeki 109 devlet ve 63 vakıf olmak üzere 172 üniversitede öğrenim gören 26 bin 513 öğrenciden elde edilen veriler ışığında gerçekleştirildi.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı'nın yaptığı araştırma, öğrenci dostu şehirleri seçti. Birinciliği Eskişehir’in aldığı sıralamada Bolu 45’inci sırada yer aldı. İlk 13 sıranın en yüksek seviye olan A+ seviyesinde değerlendirildiği listede Batı Karadeniz’in İncisi Bolu D seviyesinde (Memnuniyetsizliği Gideremeyen Şehirler) 100 üzerinden 62 ortalama ile 2017 yılına göre geriledi.

Aynı listede komşu Düzce ili 24. sırada yer aldı.

 

Editör: TE Bilisim