Son 35 yılın en yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri kampüste şartların çok zor olduğunu dile getirerek sınavların çevrimiçi (online) yapılmasını istedi.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Bolu'da son 35 yılın en yoğun kar yağışının gerçekleşmesiyle birlikte hayat adeta durma noktasına geldi. Kent merkezinde 80 cm'i bulan kar kalınlığı, BAİBÜ, Abant gibi yerlerde 1 metreyi geçti. BAİBÜ'de çatılardan kar kütleleri düştü, tenis kortunun çatısı ağırlığa dayanamayarak çöktü, kar kalınlığı yer yer insan boyunu aştı, otobüs ile kampüse gitmek isteyen öğrenciler hem otobüs içinde zor anlar yaşadı hem de araçların ilerleyememesinden dolayı inip itmek zorunda kaldılar... Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri de bunun üzerine sosyal medyadan videolar paylaşarak bu zorlu şartlarda sınavların yüz yüze yapılmasına sitem etti. Paylaşılan videolarda bazı öğrencilerin çatıdan düşen kar kütlelerinin altında kalmaktan son anda kurtulduğu, bazılarının okula giderken kullandıkları halk otobüslerini ittiği, bazılarının ise yıkılan yerlerden ve düşen tabelalardan dolayı büyük korku yaşadığı görüldü.

Kar kütlelerinin altında kalmaktan son anda kurtulan öğrenci ise, "aşağıda koşan bizzat arkadaşım, az ileride ben varım. Üzerime resmen çığ gibi geldi ve düştük. Kar resmen yere serdi bizi. Hiçbir okul öğrencisine böyle yapmıyor" sözlerine yer verdi.

Sosyal medyada #aibüöğrencinesahipçık isimli hashtag başlatan öğrenciler, "Sınavlar canımdan önemli değil",  "Yetkilileri aciliyetle goreve çağırıyoruz", "Hava şartları ortada sürekli kazalar oluyor, yurt çatıları uçuyor , kar boyumuzu aşıyor  okula giderken korkuyorum hala sınavların ertelenme yada online olma ihtimali bile yok gerçekten ne olması gerekiyor müdahale edilmesi için", "Sağlığımız ve emniyetimiz için online sınav istiyoruz", "Eğer online veya erteleme kararı alınmazsa hafta sonu Bolu’ya 400 öğrenci (ve yakınları) gelecek, gelmeye çalışacak. Şehirde ulaşım zaten zor. Her şey daha da zor olacak" gibi paylaşımlar yaparak sosyal medyada yaşadıkları zorlukları dile getirdi, sınavların çevrimiçi yapılmasını istedi.

Editör: TE Bilisim