İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca öğrencilere trafik eğitimi verilmesi amacıyla hayata geçirilen ‘Mobil Trafik Eğitim Tırı’, Bolu’ya geldi.  İzzet Baysal Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bahçesindeki bahçesindeki tırda, trafik polis ekiplerince öğrencilere trafik kuralları anlatıldı.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy da trafik eğitim tırını ziyaret ederek çalışmaları izledi. Aksoy, teorik ve uygulamalı eğitimleri izleyerek öğrencilerle sohbet etti.

İçişleri ile Milli Eğitim bakanlıkları tarafından uygulanan proje kapsamında Türkiye'yi dolaşan "Mobil Trafik Eğitim Tırı" Bolu’ya geldi. Trafik bilinci ve farkındalığının oluşturulması amacıyla hayata geçirilen mobil trafik eğitim tırında özel eğitimciler tarafından verilen dersler çocuklara teorik ve uygulamalı anlatıldı, öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Eğitimin ardından öğrencilere alanda kurulan trafik uyarı levhaları ve ışıklarının yer aldığı parkurda, dezenfekte edilen akülü arabalarla trafik kuralları uygulamalı olarak anlatıldı.

Polis şapkası ve yelek giyen bazı öğrenciler ise trafik akışını yönlendirdi. Öğrencilere uygulamalı eğitimin ardından kırmızı düdük, trafik dedektifi kimlik kartı verildi.

Tırın bir sonraki durağı Ankara olacak.

Editör: TE Bilisim