Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Çevre Topluluğu ve Genç Tema Topluluğu tarafından, Gölköy’de çevre temizliği etkinliği düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde Gölköy’e gelen öğrenciler, göl çevresinde bulunan çöpleri topladı. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Düzenlenen etkinliğe çok sayıda öğrenci katıldı. Sabah erken saatlerde Gölköy’e gelen öğrenciler, göl çevresinde bulunan çöpleri toplayarak çevre temizliği yaptı. Yaklaşık iki saat süren etkinlik boyunca, kısa sürede çöp poşetlerinin dolması dikkat çekti. Çevre temizliği yapan öğrencilere öğretim üyeleri de eşlik etti. Etkinliğe katılan öğrenciler, vatandaşları çevre temizliği konusunda duyarlı olmaya davet etti. Öğrenciler tarafından toplanan çöpler daha sonra Bolu Belediyesinin aracı ile gölden alındı. Etkinlik, belediye tarafından etkinliğe katılanlara yemek ikramı ile sona erdi.

“Hepimiz çevreye karşı duyarlı olmalıyız”

Etkinlikle ilgili bilgiler veren AİBÜ Genç Tema Topluluğu Başkan Yardımcısı İbrahim Çolak doğaya bir katkı vermek istediklerini ifade etti. Çolak, “Genç Tema Topluluğu olarak böyle güzel etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda Çevre Topluluğu da bizi bugün bu etkinliğe davet etti. Bugün birlikte, Gölköy’de güzel bir etkinlik yapıyoruz. Buraya çevre temizliği için geldik. Doğaya bir katkımız olsun istedik. Hepimiz çevreye karşı duyarlı olmalıyız. Bu konuda öğrenciler olarak bizim daha çok duyarlı ve bilinçli olmamız gerekiyor.” dedi.

“Farkındalığı tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz”

Etkinliği düzenleyen Çevre Topluluğu adına konuşan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Çevre Topluluğu Başkanı Ramazan Aydoğan ise bu farkındalığı tüm Türkiye’ye yaymak istediklerini kaydetti. Aydoğan şöyle konuştu; “Bugün burada çevre kirliliğine bir farkındalık oluşturmak için bir çevre temizliği etkinliği düzenledik. Bunu sadece Bolu’nun merkezinde değil, başka yerlerde de yapmayı planlıyoruz. Göynük, Mudurnu gibi yerlere gidip oralarda da çevre temizliği yapmayı düşünüyoruz. Sadece Bolu il sınırları içinde değil, Türkiye’ye yaymayı düşünüyoruz. Bu kapsamda diğer üniversitelerde öğrenim gören arkadaşlarımıza da burada yaptığımız etkinlikle ilgili onların da farkında olması için sosyal medya üzerinden video paylaşmayı da düşünüyoruz. Buradaki etkinliği sadece burada yapmayı değil, Türkiye’ye de yaymayı istiyoruz. Bu etkinlikle Bolu’da ve Türkiye’de bir farkındalık yaratabilirsek ne mutlu bize. Buralarda piknik yapıyoruz ama kirletip bırakmak doğru değil, sonrasını düşünmeliyiz. Çevremizi temiz tutmalıyız.”

Editör: TE Bilisim