AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, İlköğretim Haftası kutlamalarında çocuklara, velilere ve öğretmenlere seslendi.  Aydın; “Sevgili öğrenciler bizim yürüdüğümüz yolda yürümenizi diliyorum. Sizleri çok sevdiğimi bir anne olarak ifade ediyorum. Bir öğretmen çocuğu olarak en önemli mesleğin öğretmenlik olduğunun bilinci Atatürk’ün ifadesiyle ‘Bir Milletin Gerçek Kurtuluşu Milli Eğitim İle Olur’ diyor buradaki milli olma lafsına özellikle dikkat çekiyorum” dedi.

Haber:  Aslı Akış

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında 50. Yıl İzzet Baysal İlkokulunda öğrenciler, veliler ve öğretmenler ile bir araya gelen AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, pandemi şartlarında azami ölçüde dikkat ederek eğitimi sürdürmeye gayret edileceğine işaret ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bütçeden en yüksek payın Milli Eğitime aktarıldığını vurguladı.

Milletvekili Arzu Aydın, AK Parti hükümetinin gençler için teknoloji üsleri kurduğunu, insansız hava uçakları ve deniz taksileri yaptığını da ifade ederek ‘gelecekte bunları siz yapabilin diye biz çalışıyoruz’ şeklinde söylemlerde bulundu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN, VELİLERİMİZİN, ÖĞRETMENLERİMİZİN YANINDA OLMAYA GAYRET ETTİK”

Milletvekili Aydın, pandemi döneminde tüm imkanlar doğrultusunda öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin yanlarından olduklarını belirterek; “Pandemi döneminde sizler okullardan, öğretmenler sizlerden uzak kaldı ama her şeyin başı sağlık elbette. Şu dönemde de azami ölçüde kurallara dikkat ederek inşallah bu pandeminin de bu hastalığında üstesinden geleceğiz, gelmeye gayret ediyoruz. Hamd olsun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hükümetimiz bütçeden en yüksek pay her zaman Milli Eğitime aktarmıştır. Fatih Projesi kapsamında da ve pandemi döneminde de elimizden geldiği kadar ve tüm imkanlarımızla öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin yanında olmaya gayret ettik” ifadelerini kullandı.

“SİZ YAPABİLİN DİYE BİZ ÇALIŞIYORUZ”

“Sevgili öğrenciler, değerli veliler, AK Parti hükümeti sizlere cep telefonu almayı vaat etmiyor” diyen milletvekili Arzu Aydın; “Sokakta dayılar sizlere hangi cep telefonunu kullanıyorsun diye sorsun istemiyor. Siz cep telefonu yapabilin diye sizler için teknoloji üsleri kuruyor. Sizler bilgisayar üretebilin diye, sizler hani o insansız hava araçları, hani o ülkemize gelen teröristleri ülkemizden göndermek için insansız hava uçakları, birde şimdi taarruzda yapabilen uçaklar yapıyoruz. Onları yapabilmeniz için size kocaman teknoloji üsleri kuruyor. Sizler hani İstanbul’da şimdi ulaşım sorunu var ya o ulaşım sorunundan siz zorlanmayın diye abileriniz, ablalarınız şimdi deniz taksiler yaptı üniversitede. Artık taksi olarak kullanacaksınız deniz yolunu da. Onları da siz yapabilin diye biz çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

“O MAKAMLARI İNŞALLAH SİZLER DOLDURUN”

Aydın, bir anne olarak milli çocuklar yetiştiren öğretmenleri saygıyla selamladı. Kızların ileride, emniyet müdürü, kaymakam ve vali olmak için bütün gayretleriyle hareket ettiklerini söyledi. Aydın;  “Özellikle genç kızlarımız şimdi buradaki çocuklarımız yarın Milletvekili olsun da benim yerime konuşsun, Emniyet Müdürümüzün yerinde yarın bir kızımız otursun hatta Komutanımızın yerinde de olabilir ama Sayın Valim sizin yeriniz zaten inşallah Allah’ın izniyle oraya doğru kızlarımız bütün gayretleriyle hareket ediyorlar. Bir sürü Kaymakamımız var. İnşallah o makamları genç kızlarımız sizler doldurun diye bizler elimizden geleni yapıyoruz. Bizim yürüdüğümüz yolda yürümenizi diliyorum. Sizleri çok sevdiğimi bir anne olarak ifade ediyorum. Bir öğretmen çocuğu olarak en önemli mesleğin öğretmenlik olduğunun bilinciyle elbette Atatürk’ün ifadesiyle ‘Bir Milletin Gerçek Kurtuluşu Milli Eğitim İle Olur’ diyor. Buradaki milli olma lafsına özellikle dikkat çekiyor. Milli çocuklar yetiştiren, bu uğurda kendini feda eden tüm öğretmenlerimizi saygı ve hürmetle selamlıyorum.” Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim