Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20. Milli Eğitim Şurası Açılış Töreni'nde öğretmenlerle ilgili bir gelişmeyi duyurdu. Erdoğan, kadrolu öğretmen ile sözleşmeli öğretmen ayrımının ortadan kaldırılacağını belirterek, “Çalışmaları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu inşallah kısa sürede Meclisimizin takdirine sunacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20. Milli Eğitim Şurası Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şura'da yaptığı konuşmada başta törene katılan öğretmenler olmak üzere tüm Türkiye'deki öğretmenleri yakından ilgilendiren gelişmeleri paylaştı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında konuşan Erdoğan;  “Bu düzenleme sayesinde öğretmenlerimiz tarihte ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacaklar. Öğretmenlerimizin özlük haklarını artırmayı, mali ve sosyal imkanlarını genişletmeyi, çalışma şartlarını iyileştirmeyi asla ihmal etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kadrolu ve sözleşmeli öğretmen ayrımını da ortadan kaldıracaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Kadrolu öğretmen ile sözleşmeli öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz” vurgusu yaparak, “Öğretmenliği kariyer mesleği olarak tanımlayarak adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için hak, görev ve sorumlulukları netleştiriyoruz” sözlerine yer verdi.

“BAŞÖĞRETMEN UNVANIYLA GÖREV YAPACAKLAR”

10 yılını tamamlayan öğretmenlere "uzman öğretmenlik" tanımını getireceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "10 yıllık uzman öğretmenler, eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde 'başöğretmen' unvanıyla görev yapacaklardır. Eğitimlerini tamamlayan uzman öğretmenlerimizin maaşlarında 1000 lira artış olacak. Eğitimlerini tamamlayan ve sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenlerimiz, hem bir derece alacak hem de maaşlarında 1000 lira artış olacaktır. Bu öğretmenlerimize ilave derece verecek ayrıca maaşlarında da 2 bin lira artışa gideceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim