Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram, pandemi sürecinde okul idarecileri tarafından öğretmenlere ‘zorlama’ yoluyla birtakım faaliyetler yaptırıldığını, konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ile görüşerek, tavsiyelerde bulunduğunu ifade etti.

Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram, Bilim Kurulu tavsiyesiyle Cumhurbaşkanlığı tarafından “4 Ocak 2021 tarihine kadar yüz yüze eğitim faaliyetlerine ara verilmesi" kararına uyulmaksızın öğrencilerin okullara çağırıldığını, öğretmenlere ekstra canlı ders ve rehberlik uygulaması dayatıldığını söyledi.

Konu ile ilgili tavsiyeler vermek üzere Bolu İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Cemil Sarıcı’yı aradığını belirten Erhan Bayram, Sarıcı’nın ise konuyu takip ettiklerini ve hassasiyet gösterdiklerini söylediğini ifade etti.

İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Cemil Sarıcı ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin bilgi veren Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram, pandemi döneminde öğretmenlerin yükünün arttığının altını çizerek, “Bolu İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Cemil Sarıcı ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Görüşmede, öğretmenlerimizin, yaşadığımız pandemi sürecinde ellerinden gelen gayreti samimi bir şekilde ortaya koyduğunu fakat hazırlık ve uygulama aşamasındaki zorluklardan dolayı uzaktan eğitimin meslektaşlarımızı yeterince yorduğunu; son dönemde bazı okullarda okul idareleri tarafından öğretmenlerimize dayatılmaya çalışılan; program dışında ekstra canlı ders, öğrencilerin sokağa çıkma yasağının olmadığı saatlerde gruplar hâlinde okullara çağırarak yüz yüze eğitim yapılması, koçluk/rehberlik uygulaması ve rehber öğretmenlerimizin yapacağı çevrimiçi seminerler gibi hususları içeren konuların ancak gönüllülük esasına dayalı olarak yapılabileceğini, hattâ gönüllü yapılsa bile, Bilim Kurulu tavsiyesiyle Cumhurbaşkanlığınca alınmış olan "4 Ocak 2021 tarihine kadar yüz yüze eğitim faaliyetlerine ara verilmesi" kararı gereği yasal sakınca ve riskler barındırdığını ifade ettim.

Sayın Müdür Sarıcı, uzaktan eğitim programlarının zaten bakanlık tarafından planlandığı şekilde yürütüldüğünü, bu uygulamanın 8. ve 12. sınıf öğrencilerimizin sınav motivasyonlarının canlı tutulabilmesi için okullarımıza tavsiye niteliğinde olduğunu, konuyla ilgili öğretmenlerimize bir zorlamanın olamayacağını ifade etti.

“GEREKLİ TEDBİRLERİ ALACAKLARINI İFADE ETTİ”

Ayrıca geçenlerde yaptığımız başka bir görüşmede kendilerine Bilişim Teknolojileri Rehber öğretmenlerimizin de esnek çalışma uygulamasından faydalanmaları gerektiğini söylemiştim. Bu konunun da takipçisi olduklarını, var ise münferit aksamalar hususunda gerekli tedbirleri alacakları belirti.

“BEKLENTİMİZ, ZORLAMA YOLUNA GİTMEMELERİ”

Okul Müdürlerimizden beklentimiz, bu hususları öğretmenlere iletirken işgüzarlık yapıp, gönüllülük anlayışının ötesinde zorlama yoluna gitmemeleridir. Sayın İl Millî Eğitim Müdürümüze, Bolu'da eğitim başarısının yükseltilmesi için gösterdiği gayret ve eğitim çalışanlarımızın motivasyonu hususundaki hassasiyeti için teşekkür ediyor, içinden geçtiğimiz bu zor günlerde tüm eğitim çalışanlarımıza sağlıklı, huzurlu ve başarılı çalışmalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim