İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Örnekbaş mesajında öğretmenlerin güncel sorunlarına ve eğitim sisteminde yaşanan gerilemenin sebeplerine dikkat çekti.

Haber: Servet GÖKÇEK

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş; “24 Kasım tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Millet Mektepleri’nde Baş Öğretmenliği kabul etmiş, bu anlamlı gün, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlamıştır. Toplumsal gelişimin seyrinde bilgi ne kadar önemliyse, o bilgiyi veren, toplumu aydınlatan öğretmende en az o kadar önemlidir. Cahil bir toplum yok olmaya, başkalarının himayesine girmeye mahkûmdur. Bilgi her çağda değerlidir. Bilgiye sahip olan, bilimsel gelişime açık olan toplumlar, her zaman önde, her zaman ileri olmuşlardır. Bu gün ekonomik olarak gelişmiş olan ülkeler, öğrendiği bilgiyi hayatında uygulayabilen, bilgiyi topluma aşılayan, öğretmeninin yaşam koşullarını iyileştirmeyi başarabilmiş ülkelerdir. Ülkemizin içinde bulunduğu yönetim anlayışı hakkında maalesef bu durumdan söz etmek mümkün değildir. İş bulamayan, atanamayan, mesleği öğretmenlik olduğu halde başka meslek gruplarında iş bulma gayretinde olan öğretmenlerimizin mesleki motivasyonları her geçen gün daha da gerilemektedir. Her gün kötüleşen ekonomik sebeplerle yoksullaşan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi öğretmenlerimizde maalesef bu sıkıntı ile baş başadır.

“EĞİTİM SİSTEMİ YAPBOZA DÖNMÜŞTÜR”

Bu gün bütün bu olumsuzlukları yok sayarak öğretmenlerimizin gözünün içine bakarak pembe tablolarla Öğretmenler Günü’nü kutlamak samimi değildir. Yapboza dönen ve her gelen bakanla birlikte değişen eğitim sistemi kelimenin tam anlamıyla bir fiyaskodur. Eğitimde dünya ülkeleri sıralamasında ülkemiz maalesef Ortadoğu ülkeleri ile neredeyse aynı sırlamaya düşmüş, en gerilerde kalmıştır. Bu sorunların çözülerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinde bir eğitim anlayışına ulaşmak ancak iyileştirilmiş ve hayatın içinde uygulanabilir bir eğitim sistemiyle mümkün olacaktır. Bütün bu olumsuz koşullara rağmen öğretme aşkı ve gayreti ile öğrencilerine ışık olan bu ülkenin kurucusu Başöğretmene Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm eğitim neferi öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Öğretmenlerimizin yüzünün gerçekten güldüğü bir günü kutlamak dilek ve temennileriyle saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandıç

Editör: TE Bilisim