Bolulu İş İnsanı Oktay Ercan, Bolu Organize Sanayi Bölgesinde devam eden proje ve son olarak Karacasu üzerinde bulunan araziyle ilgili de özel açıklamalarda bulundu. Ercan; “Bolu’ya bir şeyler yapmak isteyen bir insanım. Belki de dünyada benzeri çok az olan ama bütün konseptleriyle benzeri olmayan bir tane spor resort otel projesi geliştirdik. Bolu’ya çok büyük değer katacağını düşündük” dedi.

Özel Haber: Burhan Yeşiltaş-Fahri Gündüz

Bolulu İş insanı Oktay Ercan’ı Köroğlu Gazetesi olarak Ramazan Bayramında ziyarette bulunduk. Dünya çapında ve ülkemizde birçok yatırıma imza atan ve Bolu’da da projelerine devam eden Ercan, Bolu’daki yatırımların yanı sıra kamuoyunda merak edilen birçok konuyla ilgili bilgiler verdi.

İş insanı Oktay Ercan, kendisine Karacasu yolu üzerinde bulunan araziyle ilgili Bolu Belediyesi tarafından herhangi bir tahsis yer yapılmadığını işaret ederek, kanunların elverdiği şekilde ihale ile spor yatırımı yapılması için bir fon şirketinin yer aldığını vurguladı.

“YATIRIMIN YAPILMASI VE DEVAM EDİLMESİ KONUSUNDA KARARIMIZ VAR”

Bolu Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve ilk etapta teknik tekstil ve balistik üzerine faaliyete geçirmeyi planladıkları fabrikada değişikliğe gidip teknolojik ağırlıklı bir yatırıma karar verdiklerini belirten Oktay Ercan; “Bolu Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımla ilgili çok spekülasyonlar var. Ama şunu söyleyebilirim. Biz onu ilk başta düşünürken balistik tesis olarak düşünmüştük. Teknik tekstil ve Balistik. Ama daha sonra konjektörel durumlardan dolayı yatırım kalemini değiştirdik. Teknolojik ağırlıklı bir yatırıma çevirme kararı aldık. Böyle olunca da yapılacak inşaatın alt yapı planlarında tamamen bir değişiklik söz konusu oluyor. Ona göre dizayn ediliyor, ona göre projelerinin çizilmesi gerekiyor. Haliyle eski projeler olmasına rağmen yatırım kalemini değiştirdiğimizden dolayı şimdi yeniden projeler hazırlanıyor. Teknoloji deyince bunların izinleri var. İlgili Bakanlıklardan. Bu çalışmalar yapılıyor. Ama o yatırım olacak. Yatırımın yapılması ve devam edilmesi konusunda kararımız var. Önümüzdeki birkaç aya projeler biter. İnşallah bu sene yaz dönemi bitmeden orada inşaat sürecine geçilecek” dedi.

“BOLU’YA BİR ŞEYLER YAPMAK İSTEYEN BİR İNSANIM”

Bolu’da çok gündeme gelen ve bir fon şirketi tarafından alınan Karacasu yolu üzerinde bulunan arazi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ercan; “Bu konuda yaşanan olaylardan sonra birazda üzülmüştüm. Ben Boluluyum. Bolu’ya bir şeyler yapmak isteyen bir insanım. Bolu’ya fabrika kurmamın da sebebi o. Ben bir proje geliştirmiştim. Belki de dünyada benzeri çok az olan aslında var ama bütün konseptleriyle benzeri olmayan bir tane spor resort otel projesi geliştirdik. Londra merkezli projeyi hazırlayan mühendislik grubu. Yine Türk mühendislerinde olduğu ama Londra merkezli. Sadece 1,5 yıl avam projesine çalışıldı. Bununla ilgili ben yaklaşık 4-5 ülkeyi gezdim. Değişik ülkelerdeki bu tür spor otelleriyle ilgili konseptleri gezdim. Mimarlarım gezdi, halen gezmeye devam ediyoruz. Her yerden daha iyisini nasıl alabiliriz diye bakıyoruz. Tüm bunlardan sonra şuan mimari projeleri çiziliyor. Bu büyük bir yatırım. Bu yatırımla ilgili bir fon şirketiyle anlaştım. Zaten arsayı ben almadım. Arsayı bir fon şirketine aldırdık. Bu işi onlar finans edecekler. Biz işin geliştirmesini yapacağız ve işletmesini yapacağız. Kazandıktan sonra fon şirketine parasını ödeyeceğiz. Bu şekilde ikna ettik. İhale oldu. Bu proje eski Belediye Başkanımız zamanında başlamıştı. O zamanlar gündemdeydi. Daha sonra yeni Belediye Başkanımız gelince projeyi ona anlatınca oda olaya sağ olsun sahip çıktı. Dünyada böyle bir projeyi yapmak istiyorsanız, size her ülke tahsis verir. Projenizi götürürsünüz size arsa verir. Biz Bolu’ya katkısı olsun diye fon şirketine bu yeri parasıyla rayiç bedeliyle aldırdık ki o alınan parayla da yan tarafına da park yapılacağını duyduğumuz için, Belediye’nin projesi olduğu için o bizi cezbetti. Komple bütün bir proje olarak değerlendirdik. Bolu’ya çok büyük değer katacağını düşündük. O park projesi de çok hoşumuza gitmişti. Hiç olmazsa buradan gelecek parayla da Belediye de parkı yapacaktı. Böylece ikisini birleştirdiğiniz zaman muazzam bir eser ortaya çıkmış olacaktı. Bu bizi heyecanlandırdı. Bizde rayiç bedeliyle burayı aldık. Ama daha sonra Bolu basınında çıkan bazı haberler bizi üzdü. Biz bir tahsis almadık. Biz bir yatırımcıyız. Paramızla, Belediye’nin açmış olduğu ihaleden fon şirketine bir yer aldırdık. Oraya ne yapılacağına orayı satın alan adam karar verir. Ama biz bunu da saklamadık” şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI GASTRONOMİ MERKEZİ OLARAK PLANLADIK”

Projenin bir kısmını Uluslararası Gastronomi Merkezi olarak planladıklarını da işaret eden Ercan; “Bolu Platformu Başkanı, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Orhan Uçar bey ile de sürekli temas halindeyiz. Kendisi de sağ olsun Bolu’ya çok önem ve değer veriyor. Onlarla ilgili istişarelerde bulunduk. Abant İzzet Baysal Üniversitesinin hem Gastronomi bölümünü Beden Eğitimi bölümünü hepsini bu projenin içerisinde bir işbirlikçi olarak çalıştıracak bir model hazırlığı içindeyiz. Aynı zamanda da Bolu’nun yetiştirdiği en önemli şeflerden biri olan Mehmet Yalçınkaya ile de bir işbirliğimiz oluştu. Yine otelin bir kısmını Uluslararası Gastronomi Merkezi olarak planladık. Kendisi de ülke ülke geziyor. Geçen hafta İtalya’daydı şimdi İspanya’ya gidecek. Dünyadaki bu işin örneklerini geziyor. Dünyanın en büyük Gastronomi Merkezini açma noktasında otelin bir kısmını da ona da bu projenin içinde yer verdik. Şuanda projeler çiziliyor. Bir yandan bir ekip Bolu’da çalışmalara devam ediyor. Bu büyük bir proje olduğu için uzun zaman alabiliyor. Bizim niyetimiz bu yıl bitmeden eğer ruhsatları alabilirsek, inşaat izinlerini alabilirsek biz bu işin temelini atmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim