Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri 2021-2022 eğitim ve öğretim başlamasıyla birlikte öğrencilerin daha güvenli bir şekilde okullara ulaşmalarını sağlamak amacıyla okul servis araçlarına ve rehber personele yönelik denetimlerine başladı. Denetimlerde servis şoförleri koronavirüs tedbirleri kapsamında bilgilendirilip araçlar kontrol edildi.

Haber: Servet Gökçek

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince okul servislerine yönelik denetim gerçekleştirildi.  50. Yıl İlkokulu öğrencilerini taşıyan servis araçlarında yapılan denetimlerde emniyet kemeri, ilk yardım çantası, dur lambası, yangın tüpü, okul servisi yazıları, maske, mesafe, hijyen ve araçlarda sivil yolcu kontrolleri yapıldı. Şoförlerin psiko teknik ve çalışma yeterlilik belgeleri de incelendi.

Öğrencilerin güvenli şekilde okullarına gidip gelmelerini sağlamak amacıyla ana ve ara arterlerde yapılan denetimlerde trafik ekipleri, okul servislerinde evrak kontrolü yaptı. Sürücü belgesi ile araç bilgilerini sorgulayan ekipler, servis sürücülerine çeşitli uyarılarda bulundu.

Servis araçlarındaki öğrencilerin emniyet kemerlerini kontrol eden Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri öğrencilerin yeni eğitim ve öğretim yılının ilk günü olması nedeniyle öğrencilerle sohbet etti, maske takmaları yönünde uyardı, emniyet kemeri kullanımı konusunda bilgilendirdi.

Editör: TE Bilisim