Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim kurumları için yeni bir okul zili ve çocuk şarkısı hazırladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlığın tüm ilköğretim kurumları için hazırladığı okul zili ve çocuk şarkısını tanıttı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medyadan, 2019 – 2020 eğitim öğretim dönemine girerken öğrencilere yeni okul zilini tanıttı. 9 Eylül'de açılacak okullar, başlayacak yeni dönem için başka bir değişikliği daha öğrenci ve velilere Twitter'dan ilan etti. Okullarda yeni zil sesi olacağını belirten Selçuk, '' Çocuğun duyduğu ders zili, teneffüste dinlediği şarkı, duvarda gördüğü pano içeriği, oynadığı oyun da müfredatın bir parçasıdır.'' ifadelerini kullandı.

Yeni okul zilinin tanıtımını yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda ders giriş ve çıkışlarında çalınan teneffüs ve ders zillerinde bir dil birliğinin bulunmadığını, zillerin süre, ritim, içerik, çocuğa uygunluk açılarından değerlendirilmeden çalındığını, bu yıl ilki gerçekleştirilen uygulama ile çocuğa uygun, çocuğa hitap eden içerik üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim