Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan ve yarıyıl tatilinde okullarda tadilat çalışmalarında görev alan yükümlülere teşekkür belgesi verildi.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen programa, Bolu Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Tenlik, Bolu İl Milli Eğitim Müdür vekili İbrahim Kunuk ve kamu hizmetinde bulunan yükümlüler katıldı.

Adalet Bakanlığı tarafından Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilen yazının ardından Bolu’da da belirlenen okullarda denetimli serbestlik yükümlülerinin katılımı ile bakım onarım çalışmaları başlatıldı.

Yapılan işbirliği doğrultusunda yarıyıl tatilinde Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tespit edilen Bolu İmam Hatip Ortaokulu, Bolu Merkez Anaokulu ve BAİBÜ Teknik Bilimler Meslek yüksekokulunda temizlik, tadilat, boya ve eşya taşıma işleri denetimli serbestlik yükümlülerince yerine getirildi.

Program Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okuması ile başladı. Ardından Bolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Uzman Sosyoloğu Nesrin Doğan Fidan tarafından kamu hizmetine çalışmalara ilişkin hazırlanan slayt sunumu yapıldı.

“ASIL AMAÇ KATKI SAĞLAMAK”

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman ise yaptığı konuşmasında Denetimli serbestlik müdürlüğüne bu çalışmasından dolayı teşekkür ederek; “2006 yılında teşkilatlanması başlayan, bakanlığımız denetimli serbestlik müdürlükleri tüm ülkede olduğu gibi Bolu’da da çalışmalarına başladı. Bu süreçte neredeyse Bolu’nun yarısı kadar insan burada kamu hizmeti yükümlüğü kapsamında çalışmalarını yaptı bu çok büyük bir rakam. Yaklaşık iki hafta önce başlayan yarıyıl öncesinde Adalet Bakanımız ve Milli Eğitim Bakanımızın birlikte başlattıkları “Okullarımızı Güzelleştirme” projesi kapsamında bizde Bolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve BAİBÜ rektörlüğümüz ile iş birliği yaptık. Protokoller çerçevesinde belirlediğimiz okulların temizlik, boya, badana işlerini gerçekleştirmek üzere arkadaşlarımızı görevlendirdik. 10 arkadaşımız kısa bir sürede okulumuzu pırıl pırıl hale getirdiler. Bu manadaki çalışmalarımız devam edecek. Bütün kamu kurum ve kuruluşları ile bu işbirliğine hazırız. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü faaliyetleri kapsamında sadece ücretsiz kamu hizmeti yükümlüğü yok. Bu arkadaşlarımız çeşitli psikolog eşliğinde başka kurslara da tabi tutularak meslek edindirme ve onların rehabilitasyonları için çalışmalar sürüyor. Denetimli serbestlik müdürlüğünün esasen ne olduğunu ve ne iş yaptığını özellikle ilimizde tanıtılmasına katkı sağlamak asıl amaç. Ayrıca bu çalışmayı gerçekleştiren arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyor bu çalışmanın ilimizde de hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Düzenlenen program yarıyıl tatilinde belirlenen okullardaki bakım onarım çalışmalarını tamamlayan Bolu Denetimli Serbestlik yükümlülerine protokol tarafından teşekkür belgesi verilmesiyle son buldu.

Editör: TE Bilisim