Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda kayıt sırasında yapılan bağışların kontrol altına alınacağını ve engelleneceğini belirtti.

CNN Türk TV’de yayımlanan Hafta Sonu programında katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim ve öğretime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özer, bakanlık olarak bütçe çalışmalarının yapıldığını ve mali bir sorun olmadığını belirterek, “MEB okulların ihtiyacını karşılayamıyor deniyor. Madem böyleyse okul aile birlikleriyle bağış alalım, okulun ihtiyacını karşılayalım. MEB'in bütçesi, kaynağı ve bakanlık olarak mali sorunumuz yok. Okulumuzu kendi merkezimize çekmek istiyoruz. Tüm okul yöneticileriyle toplantı yaptık. 2022-2023 sezonunun açılış startını verdik” dedi.

“KAYIT YAPMAK İÇİN ASLA BAĞIŞ OLAMAZ”

Okullara kayıtlarda bağış yapılamayacağını da aktaran Özer, “Gönüllü bağış olabilir ama kayıt yapmak için asla bağış olamaz. Bunu bakanlık olarak takip edeceğiz, sadece İstanbul'da değil tüm illerimizde seferberiz. Ortaöğretim seviyesinde okullara kaynak gönderebiliyorduk. Temel eğitime gönderilmiyordu. İlk defa temel eğitim okullarına da kaynak gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim