Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından başlatılan boyacılık kursu kapsamında, hükümlüler tarafından Bolu’da eğitim veren okullarda, boya ve tadilat işleri yapılıyor. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, boya, tadilat ve temizlik ihtiyacı bulunan okullarda çalışmaların devam ettiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, 20 hükümlünün katıldığı kursla ilgili de bilgiler verildi. Bolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde; “Adalet Bakanlığı CTE Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde yükümlülerin boyacılık alanında meslek sahibi olmalarının sağlanması ve kamu hizmeti cezaları kapsamında eğitim-öğretim yılının yaz tatili döneminde çocukların bulunmadığı okullarda boya, tadilat, temizlik vb. işlerin yapılması planlanmıştır. Bolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz ile Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi ve Çalışma ve İs Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle 16 Temmuz 2019 tarihi İtibariyle 20 yükümlünün katılımıyla "Boyacılık Kursu" başlatılmıştır.

İşbirliği kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü eğitici desteği sağlamakta olup Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ise mesleki eğitime katılan kursiyerlere günlük cep harçlığı imkânı sağlamaktadır. İl Milli Eğitim müdürlüğünce boya, tadilat ve temizlik ihtiyacı olan 20 okul belirlenmiş, kurs katılımcılarına teorik eğitimin verilmesinin ardından ihtiyacı belirlenen okullarda uygulamalı boyacılık eğitimi başlatılmıştır. Böylelikle bir taraftan yükümlülerin meslek edinerek sertifika almaları sağlanmakta diğer taraftan da hem kişilerin suç islemek suretiyle topluma verdikleri zararı kamu hizmeti cezasını yerine getirerek onarma imkânı sağlamakta hem de kamu bütçesi açısından da işçiliği ücretsiz yerine getirerek ekonomik kazanım sağlanmaktadır. Çalışmalar sayesinde daha sağlıklı, daha bakımlı ve güzel görünümlü okullarda eğitim imkânı sağlanarak öğrencilerin ve öğretmenlerin motivasyonunu artıracaktır.

Müdürlüğümüzce açılmış olan mesleki kurs devam etmekte olup, boya, tadilat, temizlik ihtiyacı olan okullarda çalışmalar sürdürülmektedir.”

Editör: TE Bilisim