Bolu Ses Şube Yönetim Kurulu, Köroğlu Mahallesinde 112 Acil sağlık ekibine yapılan saldırıyı kınadı. Sağlıkta şiddetin tek başına ceza yasaları ile çözülemeyeceğini, şiddete sebep olan politikaların değişmesi gerektiğini ifade etti.

112 ekibine silahlı saldırıda bulunulduğundan bahseden Bolu Ses Şubesi, “Son yıllarda sağlık emekçilerine artan şiddet olaylarına ilimizde de bir yenisi daha eklendi. Son olarak hastaya acil sağlık hizmeti vermeye giden 112 ekibine; hasta yakını tarafından silahlı saldırıda bulunulmuş olup 112 ekibi canını zor kurtarmıştır. Üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız ki bu saldırıyı gerçekleştiren şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış olup bu durum şiddet uygulayan şahısları cesaretlendirmektedir” dedi.

Ses Şubesi, Sağlıkta şiddetin tek başına ceza yasaları ile çözülemeyeceğini aktararak, “Sağlıkta şiddetin tek başına ceza yasaları ile çözülemeyeceğini, şiddete sebep olan politikaların değişmesi gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz. Şiddete uğrayan personelin şiddet görülen ortamdan uzaklaşma ve çalışmaktan kaçınma hakkı mevcuttur” ifadelerini kullandı.

Ses Şubesi, Sağlık emekçilerinin asla yalnız olmadığını ifade ederek, “İlimizde sağlık emekçilerine yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sağlık emekçilerinin hayatını korumak, şiddeti engellemek ve şiddet uygulayanları cezalandırmak için gerekli adımların atılmasını bu olaya karışan şahsa gerekli cezanın verilmesini istiyoruz. Sağlık emekçilerinin asla yalnız olmadığını konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim