Bolu Valisi Ahmet Ümit, ilimizde aşı olmayan öğretmenler olduğunu vurgulayarak; “Ölümü mü tercih edeceğiz,  aşıyı mı tercih edeceğiz?” dedi. Vali Ümit, aşının vicdani bir sorumluluk olduğunu da hatırlatarak başta öğretmenler olmak üzere herkese aşı olma çağrısında bulundu.

Haber: Aslı Akış

Yüz yüze eğitimin devam etmesi okulların açık kalması için aşılama çok önemli. Korona virüse karşı tek silah aşı. Bolu Valisi Ahmet Ümit, maske-mesafe ve hijyen kuralının özellikle ön planda tutulduğu okullarda eğitimin kesintiye uğramaması için Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından koyulan prensipler uygulandığına dikkat çekti.

“MUTLAKA HERKES AŞI OLMALIDIR”

Okulların devam etmesi noktasında hastalığın önüne geçilmesi gerektiğini ve bu yüzden aşının önemli olduğunu her daim yineleyen Vali Ümit, “Eğitim öğretimin kesintiye uğramadan devam edebilmesi için devletimizin koymuş olduğu prensiplere mutlaka riayet etmek durumundayız. Bunun en temelinde bildiğimiz gibi maske- mesafe ve temizlik şartları var. Ancak bunun ötesinde bu hastalığın önüne geçebilmenin en önemli yolu aşıdır. Onun için mutlaka herkes aşı olmalıdır” dedi.

“300’ÜN ÜZERİNDE ÖĞRETMENİMİZ AŞI OLMADI”

Vali Ümit, Aşı olmayan öğretmenlerin isimlerinin kayıtlı olduğunun altını çizerek,  “Maalesef 300’ün üzerinde öğretmenimiz, isimleri bizde kayıtlı, aşılarını olmuş durumda değillerdir. Unutmayalım bu bir vicdani sorumluluktur. Devletimizin tüm kademeleri, işin ehli 150 bin doktorumuzdan 147 bin tanesi mutlaka aşı olunması taraftalar. Mutlaka aşı olunması gerektiğini vurguluyorlar. 12 yaşını dolduran bütün evlatlarımız da dâhil olmak üzere sıralarını alıp,  çok rahatlıkla gidip aşılarını yaptırabilirler” şeklinde konuştu.

“VİRÜS YÜZÜNDEN İNSANLARIMIZI KAYBETTİK”

Virüs yüzümden ölümlerin gerçekleştiğini hatırlatan Ümit, “Ortada bir gerçek var. Virüs yüzünden insanlarımızı kaybettik ve kaybediyoruz. Ölümü mü tercih edeceğiz,  aşıyı mı tercih edeceğiz? Bu aslında hoş bir soru değil. Ortadaki şeyi göz ardı etmeden değerlendirmek durumundayız. Yine unutmayalım ki öğretmenlik demek fedakârlık demektir. Yine unutmayalım ki öğretmenlik demek hizmetinde bulunduğu insanlar için gerekli fedakârlıkları yerine getirebilmek demektir. Onun için bütün öğretmenlerimizden benim istirhamım şudur, aşılarını mutlaka yaptırsınlar. Konuyla ilgili ihtiyaçları olursa mutlaka bizim haberimiz olsun” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim