Bolu Valisi Ahmet Ümit, ilimizdeki haftalık vaka sayıları, alınan tedbirler ve yapılan test sayıları hakkında açıklamada bulunarak, koronavirüsten korunmanın en etkili yolunun aşı olduğunu belirtti ayrıca vatandaşlara aşı yaptırmaları için çağırısında bulundu. Ümit; “Haftalık vaka sayısı ilimizde 361, 12 tane yoğun bakımda olan hastamız var. Lütfen tüm tedbirlere dikkat edelim.” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Valisi Ahmet, 2 yıldır devam eden pandemi döneminde ilimizdeki toplam koronavirüs saylarını ve vakaların durumuyla ilgili bilgiler verdi.

Vali Ümit, salgının devam ettiğini vurgulayarak, maske kullanılması gerektiği söyledi. Ümit; “Özellikle maskelerimize dikkat edelim, bunun birinci sebebi kendimizi korumak diğer sebebi de karşımızdaki insanı korumak. İki senedir sağlık teşkilatımız başta olmak üzere güvenlik teşkilatımız ile birlikte sıkı çalışmalar yürüttük. İlk HES kodu uygulaması ilk maske uygulamasını ilimizde yaptık. Bu gereklilikleri gördük ve uyguladık. En az ceza yazan illerden biriyiz. Önleyici tedbir alarak vatandaşa anlatarak ilerledik. Denetimlerimiz sürekli devam etti. Koronavirüsle bu 2 yıllık süreç içerisinde güzel mücadele ettik” şeklinde konuştu.

“12 TANE YOĞUN BAKIMDA OLAN HASTAMIZ VAR”

2 yıldır devam eden pandemi süresinde ilimizde yapılan test sayıları ve yoğun bakım hasta sayılarını da paylaşan Vali Ümit; “İlimiz genelinde bugüne kadar 241 bin 743 vatandaşa 436 bin test uygulanmış. Bu testlerin içerisinden 60 bin 633 pozitif vaka çıkmış, 58 bin 135’i iyileşmiş. Diğerlerinin karantina süresi ve sağlık tedbirleri devam ediyor. Şu anda maalesef 12 tane yoğun bakımda olan hastamız var. Bunlardan 10’u entübe durumda” ifadelerini kullandı.

OMİCRON VARYANTI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”         

Koronavirüsten korunmanın en güzel ve en etkili yolu aşı yaptırmak olduğuna da işaret eden Vali Ahmet Ümit; “Aşı yaptırmayan arkadaşlarımız mutlaka aşılarını yaptırsınlar. Artık yerli aşımız da var. Koronavirüs sebebiyle hastanelerde yatan ve hayatlarını kaybeden insanlarımızın büyük çoğunluğunun ya yetersiz aşılı ya da aşısız olduğunu görüyoruz. Bunun istatistikleri yapılıyor. Sonuç itibari ile koronavirüs ya da omicron varyantı tamamen kontrolümüz altında ama şöyle bir gerçek var her geçen gün artıyor. Bu yüzden tüm tedbirlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

“SAYILAR YÜKSELDİ”

Haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayısı ilimizde dün itibari ile 361. Bu sayılar 400’lere yükselmişti, 100’lere düştü ama şimdi tekrar 300’lere yükseldi. Bu sayı artmasın diye lütfen tüm tedbirlere dikkat edelim. Maalesef bu hastalık sebebiyle vatandaşlarımızı kaybettik. Bundan sonra bunun yaşanmaması için tedbirlere aynı şekilde uymaya devam edelim uymayanları da uyaralım. Bu çerçevede sağlık çalışanlarımız ve güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere görevli arkadaşlarımız görevlerine devam ediyorlar” dedi.

Editör: TE Bilisim