AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, sosyal medya hesabı üzerinden, yerli ve milli aşı Turkovac’ın tanıtımlarında AK Parti logosunun kullanılmasını eleştiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yüklendi.  Güner; “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nın billboardlarda asılı LGBT’nin, eşcinselliğin; ‘Onlar da toplumun içerisinde,  kendilerini ifade etsinler’ gibi beyanları vardı. Ben olsam ondan utanırım. Önce kendi genel başkanını eleştirsin, sonra benim genel başkanımı eleştirsin.” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Belediye Başkan Tanju Özcan, parti logosu ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının yer aldığı, “Bilimin yanındayız! Yerli ve milli aşımız: Turkovac” yazılı billboardlarda yer alan AK Parti’nin logosunun kullanılmasını; “Afişe bakın. Altındaki logoya bakın… Sanırsınız aşı Ak Parti’nin laboratuvarında üretilmiş… Madem aşıyı siz buldunuz, adını da #Akovak koysaydınız. Gençlerimiz geleceğini çaldınız, bari bilim insanlarının emeğini çalmasaydınız.” İfadeleriyle eleştirdi. AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Başkan Özcan’ın bu eleştirileri karşısında sessizliğini bozdu.

“HAKKI HAK EDENE VERMELİ”

Güner; “Algı yönetimi sürecine destek vermek üzere böyle bir yazı kaleme almış, Sayın Belediye Başkanı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Dünya üzerinde 200’e yakın ülke arasında, kendi aşısını üretebilen 9’uncu ülkeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyet’inin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı. Tabi ki logosu olacak, tabi ki AK Parti’nin başarısı. Burada önce bir teşekkür etmeli. Hakkı hak edene vermeli” ifadelerini kullandı.

“YERLİ VE MİLLİ AŞIMIZLA ÖVÜNMELİYİZ”

“Bir yerli aşımızı üretebilecek, üniversitelerimizde o ortamın sağlanmış olması bile, çok şükür ki AK Parti iktidarında gerçekleşmiş bir olgu. Bence bununla övünmeliyiz.  Aşıda yüzde 80’ler seviyesinin çok daha üzerine çıkmışız. Vatandaşımızın sağlığını öncelikli tutmak böyle, bir subliminal mesajla eleştirilecek bir konu mudur? Yani ben hicap duyuyorum. Utanıyorum bundan. ‘AK Parti logosu niye var?’ bunu saklayacak mıyız? AK Parti iktidarı devrinde sağlıkta yaşanmış büyük bir devrim ve sonrasında da o laboratuvarlarda bizim yerli aşımız üretiliyor. Bu övüneceğimiz bir şey” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim