KÖYDES Koordinasyon Toplantısı Bolu Valisi Aydın Baruş başkanlığında yapıldı. Toplantıda görüşlerini aktaran Vali Baruş, yapılacak çalışmalarda vatandaşlarımızın sağlıklı su içmesi ve İlçe Merkezine güvenli bir şekilde ulaşmaları için önceliğin içme suyu ve yollar olduğunu söyledi.

Vali Aydın Baruş başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, İlçe Kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli,  kurum müdürleri ile İl Özel idaresi birim müdürleri katıldı.

Vali Aydın Baruş, düzenlenen toplantıda Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy ve kaymakamlardan 2017 yılında Bolu'ya gönderilerek ilçelere dağılımı yapılan ödeneğin, başta merkez ilçe olmak üzere tüm ilçelerin öncelikli olarak içme suları, köy yolları, kanalizasyon projelerinde ve diğer işlerde nasıl değerlendirildiği hakkında tek tek bilgiler aldı.

Yoğun yağışlarının devam etmesi ve havaların iyileşmemesi nedeniyle yapılacak olan yatırımlara başlamada biraz süre yönünden zaman darlığına maruz kaldıklarını ifade eden Vali Baruş; “Havaların da iyileşmesiyle bu yatırım çalışmalarına süratle başlamak durumundayız. Bu mevsim itibari ile de artık ihalesi tamamlanmamış işlem kalmaması gerekiyor. Çünkü önümüzde ne kadar müsait bir zaman olabileceğini de kestiremediğimiz için özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında bu çalışmalarımızı süratlendirerek, kaymakamlarımız ilgili müdürlerimizle çalışmaları yerinde kontrol ederek süratli bir şekilde devam etmesini sağlayıp biran önce bitirme yoluna gitmemiz gerekiyor. Hepinize işlerinizde kolaylıklar diliyorum. Çalışmalarınızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

İlk olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, KÖYDES kapsamında İl Özel İdaresi çalışmaları hakkında bilgiler verirken Merkez İlçede yürütülen çalışmaları da Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy aktırdı.

2017 yılında Bolu'ya gönderilerek ilçelere dağılımı yapılan ödeneğin, içme suları, köy yolları, kanalizasyon projelerinde ve diğer işlerdeki harcamaları hakkında İlçe Kaymakamlarından bilgiler alan Vali Baruş, “Vatandaşlarımızın sağlıklı su içmesi için mevcut bulunan su depolarını sağlıklı hale getirerek klorlama çalışmalarını kontrol altına almamız gerekiyor. Ayrıca 2017 yılında Merkez ve ilçeler dahil 400 km yolun yapılması planlanıyor” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim