Yeni Tip Korona virüsün Türkiye’de görülmesinin ardından peş peşe alınan önlemler vatandaşlar üzerinde etkili olmaya başladı. Uyarılar sonrasında, Bolu’nun cadde ve sokakları boş kaldı. Her geçen gün salgını daha da ciddiye alan Bolulular, yetkililerin “evden çıkmayın” uyarılarına artık kulak veriyor.

Yeni Tip Korona virüse karşı alınan tedbirleri uygulayan Bolulular dışarı çıkmamayı tercih ettiler. Günün en yoğun saatlerinde Bolu’nun Cadde ve sokaklarından çekilen görüntülerde, çok az insan hareketliliği bulunduğu gözlendi. Vatandaşların, yetkililerin ve uzmanların uyarılarını dikkate alarak, dışarı çıkmamayı tercih ettiği görüldü.

Boluluların evde kaldığı süreçte, kentin ana arterlerinin yanı sıra, en işlek cadde ve sokaklarda da trafik yoğunluğunun azaldığı gözlendi.

Öte yandan, vatandaşların, 65 yaş üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden ayrılmasının kısıtlanması ve yasaklanması uygulamasına uyduğu da görülüyor.

Bankaların çalışma saatlerini değiştirmesinin ardından, saat 12.00’den sonra banka işlemleri için vatandaşlar, aralarında 1,5 metre mesafe kuralına uyarak sıraya girip görevliler eşliğinde bankaya alınmaya devam ediyor.

Bolu Belediyesi ekipleri, yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında şehrin ana caddesindeki tüm bankları kaldırmış, sabit banklar için de fileli önlem almıştı. Onlara bir yenisi eklenerek İzzet Baysal Caddesi bankalar önü mevkiinde bulunan sabit banklar için de fileli önlem alındı. Ayrıca, Bolu Belediyesi ekiplerince alanda yapılan temizlik çalışmaları da devam ediyor.

Editör: TE Bilisim