9 günlük ara tatil sona erdi. Yaklaşık 19 milyon öğrenci bugün tekrar ders başı yaparken okulların açılmasıyla birlikte trafik yoğunluğu arttı. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti öğrenci servis araçlarına yönelik denetim gerçekleştirdi.

HABER: ASLI AKIŞ – OĞUZHAN EKE

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri öğrencilerin daha güvenli bir şekilde okullara ve evlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla okul servis araçlarına yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Denetimlerde, sürücülere, okul servis yönetmeliğinde belirtilen hususlar hakkında bilgi veren ekipler, taşımalı eğitim yapılan okullardaki öğrencilere de dikkat etmeleri gereken konuları anlattı.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki okulların öğrencilerini taşıyan servis araçlarında yapılan denetimlerde evrak kontrolü yapıldı, araç içerisinde emniyet kemeri kullanımına dikkat çekildi. Sürücü belgesi ile araç bilgilerini sorgulayan ekipler, servis sürücülerine de çeşitli uyarılarda bulunuldu.

Denetimler sırasında kurallara uymayan bazı araç sürücülerine cezai işlem uygulandı, bazı sürücüler de uyarıldı.

ARAÇLARIN KIŞ LASTİKLERİ DE KONTROL EDİLDİ

Türkiye genelinde 1 Aralık'ta başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması, Bolu Valiliğince 15 Kasım'a alınmıştı, uygulama başladı. Bu kapsamda ekipler okul servis araçlarının kış lastikleri olup olmadığı ve diş derinlik şartına uyup uymadığını “kumpas” adlı aletle ölçümünü yaptı.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, okul güzergahlarında öğrencilerin güvenliği için belirli aralıklarla sürdürüleceği bildirildi.

Editör: TE Bilisim