Bolu’da yabancı uyruklu vatandaşların kullandığı suya ve katı atık giderlerine 10 kat zam yapılmasına ilişkin önerge Bolu Belediyesi Meclisi Ağustos Ayı birinci oturumunda görüşülerek oy çokluğuyla komisyona sevk edildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bir basın açıklaması düzenleyerek, Bolu’daki sığınmacıları göndermek için yabancı uyruklu vatandaşların kullandığı suya, katı atık bedellerine ve benzeri giderlerine 10 kat zam yapacağını dile getirdi. Türkiye gündeminde bomba etkisi yaratan konu, Başkan Özcan’ın önerge olarak sunmasıyla Bolu Belediyesi Ağustos Ayı meclisinin ilk oturumunda görüşüldü. Oylama öncesinde Başkan Özcan, bir konuşma gerçekleştirdi.

“YANDAŞ MEDYADA SÜREKLİ AYNI TEKERLEME”

Vatandaşın kendisini desteklediğini belirten Başkan Özcan, “Bir haftadır Türkiye bizim açıklamaları konuşuyor. Yandaş medyada sürekli aynı tekerleme. ‘Tanju Özcan’ın tepki çeken açıklamaları.’ Her türlü iftirayı atıyorlar. Peki, soruyorum tepki kimden geldi? Siz sokakta vatandaşla görüşmüyor musunuz? Vatandaş tepki duymuyor. Vatandaş ‘bunların söylenmesi gerekiyor’ diyor? Tepki kimlerden geldi, bu ülkenin vatandaşlarının haklarını koruyamayan siyasetçilerden geldi. Neymiş, ‘Tanju Özcan ırkçı ve faşistmiş.’ Kim söylüyor bunları FETÖ’cüler söylüyor, vatan sevgisinden mahrum olanlar söylüyor. Yorumcu sıfatlı troller söylüyor. Ama emekli, işsiz genç kardeşim, ayakkabı boyacısı abim, esnaf, köylü… Onlar ne diyor, ‘Helal olsun sana yürekli adam, bizim düşünüp söyleyemediklerimi söyledin’ diyor. ‘Sen gerçek bir vatanseversin, Türk milliyetçisisin’ diyor. Sokaktaki vatandaş benim için önemli. Ben onların tercümanıyım” dedi.

“ATATÜRK’ÜN TANIMLADIĞI ANLAMDA TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM”

Kendisine ırkçı diyenlere ilişkin de konuşan Başkan Özcan, “Ben bu ülkenin bekasını düşünen, halkın geleceğine kafa yoran, sokaktaki işsiz gencine, yatağına aç giren vatandaş için acı çeken bir belediye başkanıyım. Siyasi kariyerleri için memleketin dertlerini görmezden gelen koltuk sevdalılarından değilim. Biliyorum ki birilerine yaranmak için, ‘koltuğum elden gitmesin’ diye söyleyemeyenler var. Kardeşim benim derdim koltuk falan değil. Ben hiç ırkçı ve faşist olmadım. Sosyal demokrat ve Türk Milliyetçisiyim. Ben sadece etnik kökenine ve mezhebine bakmadan bu ülkenin asli unsularının sesi olan Atatürk’ün tanımladığı anlamda Türk Milliyetçisiyim” diye konuştu.

 “SAYIN İL BAŞKANI’NA CEVAP VEREYİM”

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu’nun açıklamalarına da cevap veren Özcan, “Sayın İl Başkanı’na cevap vereyim. Ben bu ülkenin gençlerini düşünen, yarın bir gün bu sığınmacıların bu ülkeye verebileceği zararları düşünen ve bu yüzden uykusu kaçan biriyim. İşte bu hâleti ruhiye ile söyledim ben bunları. Sözlerimin tamamının da arkasındayım” kelimelerini kullandı.

“TAŞINMANIZA YARDIMCI OLURUM”

Sığınmacılara da seslenen Özcan, “Buradaki sığınmacılara sesleniyorum. Ben sizi Bolu’ya davet etmedim. Benden önceki Belediye Başkanı da Bolu’ya davet etmedi. Sizi Devlet de Bolu’ya göndermedi. Geldiniz Bolu’ya yerleştiniz. Bu tercihse Bolu’ya yerleşmek, nasıl Bodrum’da pahalı bir sahile gidip 1 liralık suyu 10 liraya içmeye razı oluyorsan, Bolu’da kalmak da bir tercihtir. Kalırsanız bu tür uygulamaların muhatabı olabilirsiniz. Sizi bu tür uygulamaların muhatabı yapmayan belediyeler vatsa, buyurun kapımız açık, taşınmanıza yardımcı olurum” şeklinde konuştu.

Özcan, konuşmasını, “Geldikleri gibi gidecekler’ diyerek bitirdi. Önerge oy çokluğuyla kabul edildi. Önerge Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

 

 

Editör: TE Bilisim