İhsaniye Mahallesi’nde düzenlediği "Bizim Mahalle" etkinliği çerçevesinde açılan stantları gezen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, organ bağışı merkezinde bir değerlendirme yaptı. Bağış yapmanın önemini vurgulayan Yılmaz,” Organ bağışı bekleyen bir dünya vatandaşımız varken onları görmezden gelmek vicdansızlık olur.” dedi.

Bolu Belediyesi'nin düzenlediği "Bizim Mahalle" etkinliği İhsaniye Mahallesi’nde düzenledi. Şenlik havasında geçen etkinliğin ardından stantları dolaşan Bolu Belediye Başkanı ve vatandaşlar her standa büyük ilgi gösterdi. Stant gezisi esnasında organ bağışı merkezine uğrayan Başkan Yılmaz organların öldükten sonra hiçbir işe yaramadığını fakat organ bekleyenlerin hayatını değiştirebileceğini vurguladı. Yılmaz,” Organ bağışı bekleyen bir dünya vatandaşımız varken onları görmezden gelmek vicdansızlık olur.” dedi.

Yılmaz konuşmasına şu şekilde devam etti, ”Biz öldükten sonraki organlarımız bir başkasına hayat verecekse ve inancımız gereği din adamları buna fetva verdilerse bu konuda bütün halkımızın duyarlı olması lazım. Biz öldükten sonra hiçbir işimize yaramayacak olan organlarımız bir insana hafifte olsa yararı oluyorsa ya da bir ömür veriyorsa bu toplumun asli görevlerindendir. Organ bağışı bekleyen bir dünya vatandaşımız varken onları görmezden gelmek vicdansızlık olur. Ölüm hangimize ne zaman geleceği belli değil. Başımıza gelebilecek bir durum ile hem organa ihtiyacımız olabilir hem de bizim ihtiyacımız olmayan organlarımız bir başkasına yardımcı olabilir. Bu ko0nudaki duyarlılığa tüm toplumu katılmaya davet ediyorum.”

Editör: TE Bilisim