İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, Türkiye’nin iyi yönetemediğini belirterek “Erken seçim olur mu?” sorusunu yanıtladı. Örnekbaş; “Hükümet maalesef Türkiye’yi yönetemiyor. Yönetemeyen bir hükümetin artık erken seçim isteyip bu işi bilenlere yerini bırakması lazım. Erken seçim bekliyorum” dedi.

Haber: Aslı Akış

2023 seçimlerine yaklaşık iki yıllık bir süre bulunmasına rağmen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti başta olmak üzere muhalefet partilerinin esas gündemini erken seçim oluşturuyor. Millet ittifakı genel başkanları ise sık sık “Erken seçim” çağrısında bulunuyor.

31 Mart yerel seçimlerinden itibaren muhalefet partileri bir sonraki seçimlerin 2023’te yapılamayacağını ve Türkiye’nin erken seçime gitmek zorunda kalacağını savunmuştu. Ocak 2021’de yaptığı bir açıklamada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Haziran 2021’de seçime gidileceğini iddia etmişti. Her ne kadar bu iddialar gerçekleşmese de muhalefetin erken seçime yönelik ısrarlı tavrı devam ediyor.

İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sık sık erken seçim söylemini de hatırlatarak, hükümete çağrıda bulundu ve “Bu millete bir iyilik yapmak istiyorlarsa erken seçime ‘EVET’ demeleri lazım. Genel Başkanımızda zaten bunu sık sık dile getiriyor. Herkes söyleyeceğini o sandıkta söyler” diye konuştu.

“ERKEN SEÇİME GİDİLMELİ”

Erken seçim beklentisine dair düşüncelerini aktaran İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş; seçim için tarih verdi. Örnekbaş, ekonomik sıkıntıların yaşandığına işaret ederek, erken seçim olmasında fayda olduğunu söyledi. Örnekbaş; “Bu hükümet maalesef Türkiye’yi yönetemiyor. Şuanda dengesi bozulmuş vaziyette. Yoksa bu ekonomik sıkıntılar, problemler yaşanmaması gerekirdi. Dolayısıyla yönetemeyen bir hükümetin artık erken seçim isteyip bu işi bilenlere yerini bırakması lazım. Erken seçim bekliyorum. Bu yılın sonu Kasım ayı gibi olabilir ya da 2022 yılının Mart ayında olabilir. Daha fazla uzarsa Türkiye bu ağır sorunlarla, bu iktidarla mücadele edemez. Toplumsal olaylara sebep olabilir. Hiç arzu etmediğimiz sıkıntılar doğabilir. Bunlarda bizim milli birliğimizi beraberliğimizi bozar. Dolayısıyla hükümet yol yakınken erken seçim kararı alsın. Bizlerde destekleriz. Seçime gidilsin. Zaten başarılıysa, başarılı görüyorlarsa korkmalarına gerek yok tekrar seçilirler. Başarısızsa millet değerlendirmesini yapar. İşi bilenlere ehilleri iktidara getirir. Bundan korkmamak lazım” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ YÖNETMEYE TALİBİZ”

İYİ Parti olarak Türkiye’yi yönetmeye talip olduklarını vurgulayan Örnekbaş; “Demokrasilerde seçim şölendir, bayramdır. Bundan korkmayacaksın. Bizde korkmuyoruz ve biz iktidar olmaya talibiz. İktidar olacakmış gibi yapmıyoruz; Türkiye’yi yönetmeye talibiz. Hani bazı yancı partiler var. Hiç iktidar olmaya niyetleri yok. Biz onlardan değiliz. Biz gerçekten iktidar olup, Türkiye’nin problemlerini, sorunlarını çözüp Türkiye’nin gelişmiş ilk 10 ekonomisine girmesini sağlayacağız. Yani 2030’lu 2040’lı yıllara Türk insanı Türk gençliği daha mutlu daha huzurlu girecek ama bunlar İyi Parti iktidarıyla olacak bunlar. Eğer bunları seçip 2023’te de olsa yine bu sandık gelecek, biz bunu başaracağız. 2023’e kadar seçim uzarsa bu sorunlar daha da ağırlaşır. Tabi bizim çözmek kabiliyetimizle de zorlarız. İmkanlar, kamu kaynakları heder olmuş olur. Dolayısıyla bu millete bir iyilik yapmak istiyorlarsa erken seçime ‘EVET’ demeleri lazım. Genel Başkanımızda zaten bunu sık sık dile getiriyor. İnşallah bu sandık bu milletin önüne gelir. Herkes söyleyeceğini o sandıkta söyler” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim