Bolu’da öğleden sonra başlayan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 10 dakika boyunca şiddetli yağan yağmur su baskınlarına neden olurken, iki mahallede yol ulaşıma kapandı.

  Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bolu için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Yapılan uyarılar sonrası gökyüzünü kaplayan kara bulutların ardından beklenen yağmur şiddetli geldi. Öğleden sonra saat 15.30 da başlayan şiddetli yağış sonrasında bazı yollar göle dönerken tahliye olamayan yağmur suları, rögarların taşmasına sebep oldu. Bir anda bastıran şiddetli yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken bazı vatandaşlar da kapalı alanlara sığındı. Etkili olan yağış, trafiği olumsuz etkilerken araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekti.

Aktaş Mahallesi’nde bazı iş yerleri ve apartmanların yağmur suyu boruları yağış etkisiyle yerlerinden çıktı. Öte yandan etkili olan sağanak nedeniyle Sümer Mahallesi biriken su nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Yolda biriken suyun tahliyesini bazı vatandaşlar kendi imkanları ile suyun içerisine girerek, logarların üstünü temizledi ve kapaklarını açtı.

Borozanlar Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Bulvarında ise rogarlar taştı. Olay yerine gelen Belediye ekipleri taşan rogarların üzerine kepçe ve kamyon çekerek, logarlardan çıkan suyun çevreye zarar vermesini önledi.

Yolardan akan suyun evlerine girmemesi için bazı vatandaşlar kendi imkanları ile önlem aldı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, etkili olan sağanakla ilgili olarak, "Saat 15.30 itibari ile etkili bir yağış başladı. Yağış kısa sürdü. Gerek il merkezi gerekse de ilçelerin tümünden alınan bilgiye göre herhangi bir problem yok." diye konuştu.

Vali Ümit, Mudurnu ilçesinde 2 köyde 3 eve kısmi su baskını olduğunu, onlarda da gerekli çalışmalar başlayarak, temizlendiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim