Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için getirilen zorunlu kış lastiği uygulaması kapsamında Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminali ve kent merkezinde kış lastiği denetimi yapıldı.

Haber: Servet Gökçek

Türkiye'de 1 Aralık-1 Nisan tarihlerinde zorunlu olan kış lastiği uygulamasının başlamasıyla Bolu Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından Şehirlerarası Otobüs Terminalinde ve kent merkezindeki değişik noktalarda gerçekleştirilen uygulamada, durdurulan araçların lastikleri kontrol edildi.

Polis ekipleri, vatandaşların güvenle seyahat edebilmeleri için otobüslerde lastiklerin kış lastiği olup olmadığını ve lastiklerin diş derinliklerini inceledi. Uygulamada otogardan çıkan otobüslerin lastikleri "kumpas" adı verilen aletle ölçüldü.

Lastik derinlik ölçme kumpasıyla yapılan ölçümlerde lastik derinliği 1,6 milimetrenin altında kalan araç sürücülerine 776 lira idari para cezası kesildi.

Ekipler, zorunlu kış lastiği uygulamasının başlamasıyla denetimlerin de sıklaştırıldığını belirterek sürücülerin lastiklerini bir an önce taktırmalarını istedi.

Öte yandan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle trafik polisleri, otobüslere binerek yolcuların HES kodlarını da denetledi. Ekipler, yolcuları maske, mesafe ve hijyen konusunda uyardı.

Editör: TE Bilisim