Bolu Belediye Meclisi Ocak Ayı 1. Oturumunda AK Parti ve MHP’li belediye meclis üyelerince teklif edilen, otobüslerde öğrenci tarifesine indirim önerisi oy çokluğu ile reddedildi.

İndirim talebinin oylanmasının ardından açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “şoför esnafının Bolu’nun insanı olduğunu unutmayın. Bırakın onlarda evine ekmek götürsün.” dedi.

Belediye Meclisi Ocak Ayı 1. Oturumunda Meclis üyelerince görüşülen indirim teklifi incelenmek üzere Plan Bütçe ve Çeşitli İşler Komisyonuna havale edilmişti.

Belediye Meclisinin 2. Oturumunda komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. Görüşmenin ardından teklif oy çokluğu ile reddedildi.

Konu ile ilgili belediye meclis üyelerine açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Akaryakıt zamlarını da ben yapmıyorum dimi. Hiç şunu yapmıyorsunuz Ak Parti meclis üyeleri olarak bilet indirimi talep ediyorsunuz da hiç bu ülkeyi yönetenlerden niye akaryakıt indirimi talep etmiyorsunuz. Akaryakıta zam yapacak merkezi hükümet sonra geleceksizin burada bilet fiyatlarını düşür. Neye göre düşürelim, şoför esnafı nereden para kazanacak. Şoför esnafı gelip Ak Parti meclis üyeleri ile ve AK Parti Grup Başkan Vekili Burak Balaban ile görüşmüşler. Demişler ki Burak Bey sen bize asgari ücretle bir iş ver otobüsü anahtarı ile birlikte sana vereceğiz demişler. Şoför esnafının ne kazandığı ortada, şoförler de evine ekmek götürüyor. Yapayın bunlar Bolu’nun insanları bunlarla bu kadar uğraşmayın. Bırakın onlarda evine ekmek götürsün. Öğrenci kardeşlerime de söyledim gelin rakamlar elimizde çıkartalım sizinle araçlar yaptıkları yatırımı görelim, akaryakıta verdikleri parayı görelim bunun sonucunda indirim yap diyorsanız vicdanen söylüyorsanız sizi söyleyecek hiç sözüm yok o zaman dedim. Biz öğrencinin ücretsiz taşınmasından yanayız. Keşke bunu yapabilsek ama siz belediyenin elindeki otobüsleri özelleştirmişsiniz eğer toplu taşıma hizmeti Bolu Belediyesinde olsaydı bizde yapardık 50 kuruş. Ama bunu yapan sizsiniz bu gün hiç indirim lafını etmemişsiniz 15 yıl boyunca sene de iki kez zam yaptığınız dönemler var. Bu şoför esnafının Bolu’nun insanı olduğunu unutmayın” dedi.

Konuşmasının devamında akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlardan da bahseden Tanju Özcan, “Bakın petrol fiyatları İran da yaşanan gelişmelerden dolayı ciddi bir artışta dünyada. Bu yarın bir gün pompaya zam olarak yansıyacak. Bunu biliyorsunuz dimi bu indirimi talep ederken. İkincisi bu konuda Burak beyin çok hassas olduğunu şuradan görebilirim. Eğer yaparsa, Sayın Cumhurbaşkanına mektup yazın akaryakıt fiyatlarını düşmesini istiyoruz diye.  Dünyanın en pahalı akaryakıtlarından bir tanesi var bu ülkede.  Sen diyorsun ki şoför esnafının cebinden parasını alalım anlamına gelecek şeyi söylüyorsun. Ama bu ülkeyi yöneten akaryakıt fiyatlarını belirleyen Sayın Cumhurbaşkanımıza mektup yazamıyorsun. Yaz bir mektup ben senin samimiyetini göreyim. Bolu’da ulaşım pahalı ama Türkiye de akaryakıt ucuz mu?” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim