Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, bir dizi ziyaret için geldiği Bolu’da İl genel meclisi üyeleri ile bir araya geldi. Meclis üyelerinden gelen soruları yanıtlayan Bakan yardımcısı Fatih Metin, bazı Meclis üyelerin ilçeleri hakkında ki talepleri için ilgili kurum müdürlerine talimat vererek sorunların bir an önce çözülmesini istedi.

Haber: Aslı Akış

Bakan Yardımcısı Fatih Metin, İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantılarının ilk oturumu sonrasında İl Genel Meclisi üyelerine ziyarette bulundu. Metin, İl Genel Meclisi çalışmaları hakkında bilgi alarak Meclis üyelerinden gelen talepleri dinledi. Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi üyesi Erhan Beykoz’un sorularını da yanıtlayan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin Bolu’da göletler, sulama hatları, yaylalar ve köy yollarına dair açıklamada bulundu.

GÖLET SAYISINI ARTTIRMAK İSTİYORUZ”

Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Fatih Metin Bolu’da gölet sayısının artacağını söyleyerek; “En çok önemsediğim hizmetlerden bir tanesi göletlerdir. Çünkü kırsalda köylümüzün, çiftçimizin hem sulama anlamında hem de hayvan sulamaları göletleri anlamında Bolu’da da gölet sayısının artması için çalışacağız. Önümdeki dönemde de DSİ olarak İl Özel İdaremize desteklerimiz devam edecektir. Her yerde gölet sayımızın artması noktasında desteklerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı

OVALARIMIZ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

Seben’deki tarımsal üretimin yükseleceğini de değinen Bakanı Yardımcısı Fatih Metin; “Bolu ovası ve Seben ovası kapalı sulama sistemi hususunda çalışmalarımız devam ediyor. Seben ovasında çalışmalar bitmek üzere, bittiğinde 40 bin dönümlük bir arazi sulanabilecek. Seben’deki tarımsal üretimi daha da yukarılara taşıyacak. Bolu’nun dört bir yanında sulama noktasında çalışmalarımız olacak” şeklinde konuştu.

“YAYLA KONUSUNDA HASSASİYET GÖSTERMELİYİZ”

Vatandaşların yayla konusunda hassasiyet göstermelerini dile getiren Fatih Metin; “Yayla Bolu’nun en önemli değerlerinden bir tanesidir. Vatandaşımız yaylayı genelde hayvansal üretimde kullanıyor. Yaylaları koruyan sahip çıkan bir anlayışı hepimizin benimsemesi gerekir” diye konuştu.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI BÖLÜNECEK Mİ?

Bakan Yardımcısı Fatih Metin Tarım ve Orman Bakanlığının bölünmeyeceğini belirterek; “Tarım ve Orman Bakanlığı 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle kuruldu. Yeni cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde tarım ve orman bilinçli bir şekilde bir araya getirildi. Bunun neticelerini de alıyoruz. Bu yüzden Tarım ve Orman bakanlığının bölünmesi söz konusu değildir. Tarım ve Orman Bakanlığının bir arada olmasıyla daha etkin şekilde çalışıp, vatandaşımıza çok daha iyi hizmetler verebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

“DÖRTDİVAN’DA SULAMA ÇALIŞMALARI ÇOK DAHA İYİ OLACAK”

Metin, Dörtdivan’daki sulama konusu hakkında konuşarak; “Dörtdivan’ın bulunduğu yer ile topuk yaylası arasında çok fazla mesafe var. Dörtdivan’ın suyunu Dörtdivan kullanır. Dörtdivan’da baraj çalışmamız var. Çalışmalarımız bittiğinde Dörtdivan ovasında sulama çalışmaları çok daha iyi olacak” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN İYİ ÜRETİM YAPAN İŞLETMELERİN OLDUĞU BÖLGEDEYİZ”

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin Bolu’nun etrafının yaklaşık %70’i ormanla kaplı olmasını vurgulayarak; “Türkiye’nin en iyi üretim yapan işletmelerin olduğu bölgedeyiz. Bolu’nun etrafı yaklaşık %70’i ormanla kaplıdır. Dolayısıyla orman üretimi de bu yönüyle yüksek. Orman üretiminde sıkıntı olmadan devam edilecektir. Üretimden sonra üretim sahalarıyla şehir merkezi arasında ki yollarda bozulma var ise bu konu da ne gerekiyorsa hemen yapılacaktır” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim