Belediye Meclisi’nde kabul edilen teklif ile 2020 yılında hayata veda eden Belgin Özer’in adının evinin yakınlarında bir sokak ya da caddeye verilmesine karar verildi.

Haber: Burhan YEŞİLTAŞ

İlimizin tanınan ve sevilen isimlerinden olan, yaptığı çalışmalarla ismi ön plana çıkan Belgin Özer’in 2020 yılının Nisan ayında hayatını kaybetmesinin üzerinden bir seneden fazla süre geçti. Özer’in hatırasının yaşatılması adına Belediye Meclis Üyesi Cumhur Bandakçıoğlu, Ahmet Fidan ve Tahsin Mert Karagöz tarafından Belediye Meclisi’ne yazılı teklif sunuldu. Teklifte Belgin Özer’in adının bir sokağa verilmesi istendi.

“ADINA YAKIŞIR ŞEKİLDE VERELİM”

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan “Belgin Özer Ağabey’imiz maalesef aniden hakka yürüdü. Ölümünden çok kısa bir süre önce bizim ziyaretimize gelmiş 35 bin fide bağışlamıştı. Güzel düşünceleri olan bir Bolu sevdalısıydı. Onun isminin evinin yakınlarında bir sokak ya da caddeye verilmesi istenmiş. Bu konuyu İmar Komisyonu’na havale edelim rahmetli Belgin Ağabey’imize hangi sokak ya da cadde, adına yakışır şekilde verelim” dedi.

TEKLİF İMAR KOMİSYONUNA GÖNDERİLDİ

3 meclis üyesi tarafından verilen teklif, gerçekleştirilen oylamanın ardından, oy birliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi.

Editör: TE Bilisim