CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, 14 Mayıs Dünya çiftçiler günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Özcan açıklamasında, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak hazırladığımız ve Türk Tarımının kurtuluşu niteliğinde olan, bilimsel ve tutarlı politikalarla çiftçilerimizin her alanda sesi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladı. Özcan açıklamasında “2000’li yılların başında ürettiği tarım ürünleri, kendi ihtiyacını karşılayan 7 ülke arasına girmişken şimdilerde, Cumhurbaşkanı’nın düştüğü atın samanını bile ithal eder duruma düştük. Yerli malı yurdun malı ilkesinden dünya malı yurdun malı anlayışına büründük.

Koyunu ithal, İneği ithal, Buğdayı Rusya’dan, mercimeği Kanada’dan, pirinci Tayland’ tan, sarımsağı Çin’den hatta çobanı Suriye’den ithalat ile verimli ovaları babalarının çiftliğine, çiftçilerimizi de sarayın marabasına çevirmek isteyen AKP iktidarı, tarım politikalarını sürdürülemez hale getirmiştir.

Bütün bu sebeplerle artık çiftçilerimizin, ne yazık ki, ne kutlayacak bir günü ne de bir bayramı kalmıştır. Dolmuş parası veremediği için şehre gidemeyen çiftçilerimizin göstermelik kutlamalara değil akılcı çözümlere ihtiyacı vardır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak hazırladığımız ve Türk Tarımının kurtuluşu niteliğinde olan, bilimsel ve tutarlı politikalarla çiftçilerimizin her alanda sesi olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle milletin efendisi olan çiftçilerimizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim