Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın göçmenlerle ilgili tartışma ve tepkilere neden olan zam kararına firari Can Dündar da tepki gösterdi. Özcan ile Dündar sosyal medyada tartıştı. Başkan Özcan Can Dündar'a dikkat çeken bir cevap verdi.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın göçmenlerle ilgili tartışma ve tepkilere neden olan kararı sosyal medyanın gündemine girdi. Tanju Özcan’a tepki veren isimlerden biri de Can Dündar oldu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte yaşayan ve gitmeleri için yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılacağını açıkladı.

Özcan’ın tartışma, tepki ve destek toplayan kararı sosyal medyada farklı söylemlerle yorumlanırken,  gazeteci Can Dündar da sosyal medyadan tepki gösterdi. Dündar, “Sayın Başkan, dilerim hiçbir zaman, savaşta yanan bir ülkeden canınızı, ailenizi kurtarıp başka bir ülkede “misafir” olmak ve böyle düşmanca dışlanmak durumunda kalmazsınız.” dedi.

“AKIL ALACAĞIM SON İNSAN SENSİN”

Can Dündar’ın paylaşımı üzerine sessiz kalmayan Başkan Özcan’dan yanıt gecikmedi. Özcan; “Akıl alacağım son insan, memleket sevdalıları Silivri zindanlarında yargılanırken, yurtdışına kaçan Can Dündar’dır. Biz her şeyin bedelini ödemeye hazırız… Kaçmadan, memleketimizde…” diye cevap verdi.

 

Editör: TE Bilisim