Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ve AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner’in FETÖ ile ilgili yaptığı açıklamaların dikkate alınması ile ilgili Hakim ve Savcılar Kurulu’na (HSK) başvuruda bulundu. Özcan, konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarının harekete geçmemesini eleştirdi. 

HABER: ASLI AKIŞ

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Hakimler Savcılar Kurulu'na başvuruda bulunarak,  konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarının harekete geçmemesini eleştirdi ve gereğinin yapılmasını talep etti.

Şikâyet dilekçesinde AKP'li Metiner'in, FETÖ ile ilgili yazısında; “17/25 Aralık’ta sonra liderimizin talimatıyla FETÖ temizliğinin başlandığı süreçte bizi ‘cadı avı yapmakla’ suçlayan, ‘mağduriyet edebiyatı’ üzerinden liderimizi zalimlikle suçlayan, dahası cübbesini giyerek FETÖ’cüleri savunma tehdidinde bulunan birilerinin en önde oturduğunu gördüğümde yüreğim daralıyor. Sol yanıma bakıyorum, FETÖ muhibbi ve destekçisi bir diğer eski bakan oturuyor. 15 Temmuz dolayısıyla sık ihaneti ve ihanetçileri eleştiriyoruz. Protokol gereği en önde oturtulan aynı evsaftaki bazı zevatla aynı havayı solumaya ne demeli peki?” köşe yazısı hatırlatıldı.

Özcan, kendisinin de bu konuyu TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdiğini, konunun ulusal medyada yer aldığını hatırlatarak, “Aradan geçen sürede hiçbir  savcı tarafından harekete geçilmemesi düşündürücüdür” dedi.

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın “Çok ciddi FETÖ borsası var. Milyon dolarlar dönüyor” açıklamalarına da dikkat çekilen dilekçede, bu iddialarla ilgili de hiçbir Başsavcılık tarafından işlem başlatılmadığı vurgulandı. Özcan, işlem yapmayan ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti.

 

 

Editör: TE Bilisim