İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstiklal Caddesi'nde saldırıyla ilgili olarak  “ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz” söylemine tepki gösteren Başkan Tanju Özcan; “Samimi iseniz ABD ye sert bir NOTA verip, Büyükelçisini istenmeyen adam ilan edin de, Dünya ve TÜRK MİLLETİ görsün!” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  “Amerikan Büyükelçiliği’nin taziye mesajını kabul etmiyoruz, reddediyoruz” şeklinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ağır bir dille yüklendi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başkan Özcan; “ABD’nin taziyesini kabul etmiyoruz demek yetmez. Bu sözle ABD’nin saldırının faili olduğunu itiraf ediliyorsunuz. Samimi iseniz ABD ye sert bir NOTA verip, Büyükelçisini istenmeyen adam ilan edin de, Dünya ve TÜRK MİLLETİ görsün! Bence sadece toplumun gazını alıyorsunuz, o kadar!” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Soylu’nun aksine ABD'nin başsağlığı dileklerini kabul etti.

Erdoğan'ın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Türkiye'ye başsağlığı dileyen ülkeler arasında ABD'nin de bayrağı olduğu görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, taziye dileklerini ileten ülkelere teşekkür ettiği paylaşımında; “İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen terör saldırısına tepki gösteren, acımızı paylaşan, başsağlığı dileğinde bulunan tüm ülkeler ile uluslararası organizasyonlara şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim