Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kullanılacak CoronaVac aşısı, Özel Çağsu Hastanesi sağlık çalışanlarına da uygulanmaya başladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulunun korona virüs aşısı olmasından sonra bugün ilimizdeki Özel Çağsu Hastanesi sağlık çalışanlarının aşılanmasına başlandı. Özel Çağsu Hastanesine ilk etap 300 doz aşı gönderildi ve hastane bünyesinde aşılama için özel odalar oluşturuldu.

HABER: ASLI AKIŞ

Özel Çağsu Hastanesi’nde ilk aşılar, Özel Çağsu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Demir ve Başhekim İç Hastalıkları Uzmanı Erdal Kaya’ya Sağlık personelince yapıldı. E-nabız üzerinden randevu alan Demir ve Kaya’ya Sinovac aşısının ilk fazı gerçekleştirildi.

“TAVSİYEMİZ AŞININ OLUNMASI YÖNÜNDE”

Özel Çağsu Hastanesi Başhekim İç Hastalıkları Uzmanı Erdal Kaya, hastane olarak önceliklerinin sağlık çalışanları olduğuna işaret ederek aşılamanın tereddüt yaratmaması gerektiği yönünde konuştu. Kaya; “Uzun zamandır beklediğimiz bir şeydi. Dünya’da başlanan bir sistemdi zaten. Bizde bugün itibariyle bütün sağlık çalışanları başta olmak üzere aşılanmaya başladık. Özellikle pandemi kontrolü esasında son derece önemli bir konu. İnşallah çok hızlı bir şekilde aşılama programları biter. Sonuçta yapılması gereken bir şeydi. Zorunluluk olan bir aşı değildi ama yapılması gerekli olan bir aşı. Zaman zaman kişilerden aşı yaptırsak mı gibi tereddütler var ama bu tereddütlerin hiçbirine gerek olmadan, hem bakanlık açısından hem de bilim kurulu açısından tek tek anlatıldı, açıklandı. Bizimde tavsiyemiz aşının olunması yönünde. Doğrusu da bu. Hastanemizde bütün öncelik sağlık çalışanlarının aşılanıp bitirilmesi” dedi.

“AŞIDAN BAŞKA ÇARE YOK”

Özel Çağsu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Demir, “Tünelin ucu gözüktü diye düşünüyoruz. Kendimizi bugün çok şanslı hissediyorum. Aşıya ulaştık. İlk olarak da başhekimim ve hastane sahibi olarak bende aşı oldum. İnşallah tüm halkımız en kısa sürede bu aşıya ulaşır. Bu mikroptan başka da kurtuluş yolu yok. İnşallah en kısa sürede tüm halkımızda ulaşmış olur. Bir an önce bu işlerden kurtulmuş oluruz. İğneden birçok insan korkar ama hiç canım yanmadı. Hatta dedim yapıyor musunuz? gibi gösterdiniz dedim. Gerçekten hiçbir ağrı sızı yok. İnşallah güzel olacak. Aşıdan başka çare yok. Tek temennim, isteğim, dileğim tüm halkımızın bir an önce bu aşıya ulaşabilmesidir” diye konuştu.

“HERKESİ AŞI OLMAYA DAVET EDİYORUM”         

Özel Çağsu Hastanesi Başhekim Yardımcısı Acil Sorumlu Hekimi Mehmet Akif Yüksel, herkesi aşı olmaya davet ederek; “Yaklaşık 8 aydır hasretle beklediğimiz aşımızı olduk. Vatanımıza milletimize inşallah bu belanın def etmesinde en büyük yardımcı olmuş olur. Herkesi aşı olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

“ÖNCELİĞİN BİZE TANINMASI BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ”

Özel Çağsu Hastanesi Sağlık Personeli Selçuk Demir, aşılamada önceliğin sağlık personeline tanınmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirerek;  “1 yıldan beri büyük bir mücadele veriyoruz. Kendimiz covid-19 olmadık ama sağlık çalışanları olarak önceliğin bize tanınması bizi çok mutlu etti. Çok sevindik. İnşallah herkes olur. Bu durum şekillenir. Hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

KORONA İKİNCİ AŞILARI NE ZAMAN?

Koronavirüs aşılarının ilk dozunu yaptıran sağlık çalışanları 28 gün arayla aşının ikinci dozunu yaptıracak. İki doz da aynı aşı olacak. Bunun sebebi ise aşıların 28 günde vücutta daha yüksek oranda antikor oluşturduğunun kanıtlanması olarak ifade edildi.

Editör: TE Bilisim