İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı doğrultusunda başlatılan proje kapsamında Bolu'da eğitim ve öğretim hizmetlerinin özgür ve güvenli ortamda sürdürülebilmesi, terör örgütlerinin öğrencilerimize yönelik yürüttükleri/yürütecekleri faaliyetlerin önüne geçilebilmesi amacıyla özel güvenlik görevli personeline eğitim verileceği bildirildi.

Bakan Soylu'nun talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik şube müdürlüğü görevlilerince güvenlik hizmetlerindeki kalitenin artırılması amacıyla başlatılan proje çerçevesinde, Bolu’da 8-9-10 Ocak 2018 tarihlerinde İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda eğitim verilecektir. Bolu valiliğinden gönderilen emniyet basın bülteninde şu ifadelere yer verildi:

“Müdürlüğümüz,  Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü görevlilerince; İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda, eğitim ve öğretim hizmetlerinin özgür ve güvenli ortamda sürdürülebilmesi, terör örgütlerinin öğrencilerimize yönelik yürüttükleri/yürütecekleri faaliyetlerin önüne geçilebilmesi amacıyla olası öğrenci olaylarında öğrenciyle ilk teması kuracak olan özel güvenlik personeline eğitim verilmesi ayrıca afet ve acil durum yönetimiyle ilgilide bilinçlendirme eğitimi yapılması istenmiştir. Bu bağlamda; 8-9-10 Ocak 2018 tarihlerinde özel güvenlik görevlilerine İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda eğitim verilecektir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmekle birlikte, vatandaşlarımızdan gelen öneri, şikayet ve ihbarlar gecikmeksizin değerlendirmeye alınmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör: TE Bilisim