Bolu İl Özel İdaresi, personeline “Yangından Korunma Eğitimi” verilip ardından “Yangın Söndürme Tatbikatı” yapıldı.

 ESANADOLU Yangın Söndürme ve Güvenlik Firması”nda görevli Burak Turhan tarafından verilen eğitim ve tatbikata,  Bolu İl Özel İdaresi "Acil Durum Ekipleri"nde görevli personel katıldı.

 “ESANADOLU Yangın Söndürme ve Güvenlik Firması”nda görevli Burak Turhan tarafından Bolu İl Özel İdaresi personeline temel yangın söndürme eğitimi verilerek, uygulamalı yangın söndürme tatbikatı yaptırıldı. 7126 sayılı "Sivil Savunma Kanunu"nun Ek-9.  maddesi, "6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu", 2007/12937 sayılı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"in 129. maddesi kapsamında yapılan eğitim ve tatbikat, 09.00 ile 12.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

 Özel idare eğitim salonunda personele yangına karşı korunma, söndürme ve kurumlarda yangın güvenliği konularında eğitim verildi.

“ESANADOLU Yangın Söndürme ve Güvenlik Firması”nda görevli Burak Turhan tarafından Bolu İl Özel İdaresi Eğitim Salonu’nda verilen eğitimin ardından, kuruma ait toplanma alanında “Yangın Söndürme Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Temsili olarak çıkarılan yangının ardından yapılan tatbikatta bir yangın anında yapılması gerekenler, müdahale şekli, meydana gelebilecek yaralanmalar ve yapılması gereken ilk müdahaleler hakkında bilgi verildi.

Editör: TE Bilisim