Aylar sonra gelen üç puanın sevincini yaşıyoruz. Gerçekten bu galibiyeti özlemiştik. Ligde oynadığı son dört maçı kaybederek zor günler geçiren takımımız aldığı bu sonuçla yaşanacak olan korkuyu azda olsa gidermiş oldu. Kaçınılmaz hoca değişikliği sonrasına göreve gelen Sait hoca ikinci resmi maçında üç puanı zorda olsa alarak camiaya nefes aldırdı. Maçın kaybedilmesi durumunda neyi konuşacağımızı düşünmek bile istemedim. Bu tür maçlarda kaybetmemek gerekir. Son dakikada da olsa alınan üç puan son derece önemlidir. İyi mi oynadık? Hayır. Sadece ihtiyacımız olanı galibiyeti aldık.

KALECİ FAKTÖRÜ

Kalecimiz Gökhan’ın inanılmaz kurtarışlar yaparak maça damgasını vurduğunu ifade edebilirim. Kalesinde inanılmaz güven veriyor. Özellikle rakibin karşı karşıya kaldığı pozisyonlara geçit vermedi. Bu oyunu ile Gökhan kaleyi kolay kolay bırakmaz gibi görünüyor. Bu performans sonrası Ertuğrul ikinci kaleci olmaya devam edecektir.

TAKIM POZİSYON ÜRETEMİYOR

Son dakika gelen galibiyet golü bir nebzede olsa takım üzerindeki kazanamama baskısını da gidermiş oldu. Fakat hala iddia ediyorum. Boluspor takımı iyi futbol oynamıyor. Sürekli yana ve geriye pas yaparak top çeviriyor. Topu bir türlü ileriye taşıyamıyor. Pozisyon üretkenliğimiz çok az seviyede kalıyor. Yusuf Özgür değişikliği ile azda olsa topu ileriye taşıyabildik. Defansımızın yaptığı kademe hataları ile kalemizde yaşanılan tehlikelere karşı mutlaka bir önlem alınmalıdır. Özellikle maçın ilk yarısında rakibin kaçırdığı üç net gol pozisyonunu görmezden gelemeyiz.

SAİT HOCA NEREDE?

Maçın ikinci yarısında sahalarımızda ender görünen bir olay yaşadık. Sait hoca maç devam ederken soyunma odasına gitmesi ve yaklaşık on dakika boyunca yardımcısına takıma emanet etmesini garip karşıladım. Yapması gerekeni devre arasında düşünmesi gerekirdi. Mont, Eşofman ve ayakkabı maç oynanırken değiştirilmeyeceğini birilerinin hocamıza anlatması gerekir. Gözlerden kaçmayan bu davranışı Sait hocaya eksi olarak yazıyorum. Ve bu konuda yapacağı açıklamayı merak ediyorum.

TRİBÜNLER NEDEN BOŞ?

Tribünlerdeki seyirci azlığını bu maçta da gördük. Çok düşündürücü olan bu durumun takımdaki başarısızlık ile bağlantı kurulabilir. Hal böyle olunca git gide boş tribünlere oynayan bir takım haline geldik. Misafir takım seyircisindeki tribün coşkusunu görünce eski günleri arıyorum. Bu zor günlerin üstesinden gelinmesi için camia olarak atılacak adımları bekliyoruz.

Milli maç arasından sonra iki zorlu deplasman maçına çıkacağız. Oynayacağımız Gaziantep ve Elazığ maçlarında alınacak sonuçları merakla bekliyorum.

İYİ HAFTALAR…