“ÜNİVERSİTELERİN BİR AN ÖNCE AÇILMASI BİZİM İÇİN İYİ OLACAK”

Pandemi döneminden olumsuz etkilenen sektörlerden biri spotçular, eski günlerini özlüyor. Bolu’da spotçuluk yapan İmran Fedakâr, Mart ayından beri işlerinin durgun olduğunu söyleyerek, “Özellikle öğrencilerin gelmemesi, memurların tayin ve atamalarının yapılmaması bizi çok etkiledi. Satış olmadığı için alış da yapamıyoruz. Bu yüzden müşterilerimize çok fazla ürün sunamıyoruz” dedi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Mart ayında başlayan koronavirüs pandemisi, tüm dünyayı etkisi altına alırken alınan tedbir ve uygulamalar nedeniyle esnaflar da süreçten olumsuz etkilendi. Üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verilmesiyle nedeniyle işleri durma noktasına gelen spotçular da, pandemiden en fazla etkinen sektörler arasında yer alıyor.

Bolu’da 27 yıldır faaliyet gösteren Fedakâr Spot’un İşletme Sahibi İmran Fedakâr, pandemi sürecinin başlaması ile birlikte işlerinin azaldığını belirterek, ikinci el eşya fiyatlarında bir değişiklik yapmamalarına rağmen spotçulara ilgi gösterilmediğinden yakındı.

 “MART AYINDAN BERİ İŞLERİMİZ ÇOK DURGUN”

Fedakâr, üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verilmesi ve memur atama/tayinlerinin yapılmaması nedeniyle işlerinin durgun olduğunu söyleyerek, “Çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Mart ayından beri işlerimiz çok durgun. Özellikle öğrencilerin gelmemesi, memurların tayin ve atamalarının yapılmaması bizi çok etkiledi. Satış olmadığı için alış da yapamıyoruz. Bu yüzden müşterilerimize çok fazla ürün sunamıyoruz” ifadelerini kullandı.

“YENİSİ ÇOK PAHALI, İNSANLAR İKİNCİ ELE TALEP GÖSTERİYOR”

Spotçularda en çok beyaz eşyaya talep gösterildiğini dile getiren İmran Fedakâr, “En çok beyaz eşya tercih ediliyor. Çünkü beyaz eşyaların yenisi çok pahalı, bu yüzden insanlar ikinci ele talep gösteriyor. İkinci el buzdolabı ve çamaşır makinalarımız 400 TL’den başlıyor, bin TL’ye kadar çıkıyor” diye konuştu.

“FİYATLARIMIZ GAYET MAKUL AMA GELEN GİDEN YOK”

Fedakâr, pandemi sürecinde fiyatlar bir değişiklik yapmadıklarını söyleyerek, “Pandemi sürecinde fiyatlarımız aynı kaldı, bir indirim ya da zam yapmadık. Ancak gelen giden yok. Eşyaların alışı dolar bazlı olduğu için fiyatlarımız gayet makul” şeklinde konuştu.

“ÜNİVERSİTELERİN BİR AN ÖNCE AÇILMASI BİZİM İÇİN İYİ OLACAK”

İmran Fedakar, üniversitelerin bir an önce açılmasını temenni ederek, “İnşallah devletimiz en azından ödemelerimiz konusunda bize yardımcı olur. Okulların, özellikle üniversitelerin bir an önce açılması bizim için iyi olacak” ifadelerine yer verdi.

 

Editör: TE Bilisim