Gerede’de Yunus Emre Parkı içerisinde çıkan kavgada 22 yaşındaki Y.E.Y’yi, bıçakla öldüren 22 yaşındaki S.H.Ö,12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gerede’de 17 Mayıs 2018 tarihinde Yunus Emre Parkı içerisinde Y.E.Y. ile S.H.Ö. arasında çıkan kavgada, Y.E.Y. aldığı bıçak darbeleriyle, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Cinayet sonrası tutuklanarak cezaevine konulan S.H.Ö., adam öldürmek suçundan son kez Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

S.H.Ö. son savunmasında; “Çok pişmanım. Böyle olmasını istemezdim. Bu olayın asıl müsebbibi maktuldür. Kendisi bana, arkadaşlarımın yanında küfür etmeseydi, ne yapıyorsun lan top ve küpe takmam nedeniyle, sen top değil misin demeseydi, tekrar beni kavgaya çağırmasaydı, bu olaylar hiç olmayacaktı. Bana olay günü muştayla saldırdı. Bıçağı da kendimi korumak adına rast gele salladım. Kesinlikle cani değilim, öldürmek istemedim” dedi.

Bolu 1. Mahkemesi heyeti, 21 yaşındaki S.H.Ö’nün adam öldürmek suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 

 

.

Editör: TE Bilisim