Bolu İl Gıda Tarım  ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından devam ettirilen alternatif ürün projeleri kapsamında “Dane Mısırtarla günü düzenlendi.

Bolu’da alternatif tarıma yönelmenin önemine dikkat çeken Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Fahri Tetik, “Patatesi dışlamayacağız ama patatese de muhtaç kalmayacağız.” dedi.

MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu Merkez’e bağlı Okçular Köyü’nde düzenlenen tarla günü etkinliğine Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Fahri Tetik, Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan, Bolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İlhan Çalışkan, muhtarlar, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte ilk olarak dane mısır bitkisinin özellikleri hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Daha sonra bir konuşma yapan Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan, alternatif ürün yetiştirme projelerinden memnun olduklarını dile getirdi. Fidan, “Bu projelerin devamını bekliyoruz, bu mısır bitkisi Bolu’da inşallah tutacak. Tarım İl Müdürlüğü daha önce de fasulye, nohut gibi ürünler denedi. Biz de Ziraat Odası olarak kinoa ektik. İnşallah Bolu’yu patatesten kurtaracağız. Patates Bolu’da para kazanamaz duruma geldi. Çiftçilerimiz, Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası iş birliği ile çiftçimizin kazanç sağlamaları için elimizden geleni yapacağız. Tarım İl Müdürlüğüne projeler için teşekkür ediyorum.” dedi.

Tarla günü etkinliği devamında Bolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İlhan Çalışkan konuşma yaptı. Çalışkan şunları söyledi; “Tarım İl Müdürlüğümüz, Ziraat Odası, Sulama Birliği ve alternatif ürünleri sunan firmalarla işbirliği yaparak deneme yaptı. Zannediyorum şu an bu ürünlerden para kazanmak üzereyiz. Onun için çok mutluyum. Çok teşekkür ediyorum bu birliktelik için. Kazanan Bolu çiftçisi olacak. Bu alternatif ürünleri çoğaltabiliriz. Ben birkaç kere tarla gününe katıldım. Sonuçları görünce memnun oldum. Bizim çiftçimiz kazanırsa Bolu kazanır.” dedi.

Dane Mısır tarla günü etkinliğinde son konuşmayı Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Fahri Tetik yaptı. Tetik alternatif ürün yetiştirme projeleri kapsamında dane mısırın 4. Deneme olduğunu söyledi. Tetik şöyle konuştu; “Bu işlerde çiftçilerimizin önünü açmak için arkadaşlarımız çalışıyor. Değerli çiftçilerimiz de bize yardımcı oluyor. Geçenlerde bakanlığa gittim, bu denemelerimizi bir dosya halinde sundum. Çok memnun oldular. 4 deneme az değil, biri olmazsa biri olur, mısır olmazsa fasulye var, fasulye olmazsa nohut var, nohut olmazsa ayçiçeği var. Alternatif ürüne yönelmemiz gerekiyor. Yetiştiricilerimizin de bize destek olması gerekiyor. Patatesi dışlamayacağız ama patatese de muhtaç kalmayacağız.”

Editör: TE Bilisim