E-ticaret pazaryeri platformları üzerinden ürün ve hizmet satışı yapan işletmeler genellikle süreçlerini profesyonel bir şekilde yürütebilmek adına e-ticaret pazaryeri entegrasyonlarını kullanır. E-ticaret pazaryeri entegrasyonları çoğu zaman satın alınacak e-ticaret paketi içerisinde bulunmaktadır fakat bunun yanı sıra birçok firma ayrıca e-ticaret paketlerine ek olarak da e-ticaret pazaryeri entegrasyonu satın alabilmektedir.

Pazaryeri entegrasyonu kullanarak e-ticaret süreçlerini daha profesyonel bir şekilde yönetmek isteyen markalar için hazırladığımız Pazaryeri Entegrasyonu Hakkında Bilmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda sizlere pazaryeri entegrasyonları hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu konu hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Pazaryeri Entegrasyonu Nedir?

Pazaryeri entegrasyonu, Trendyol, N11, Hepsiburada, Gittigidiyor gibi e-ticaret pazaryeri platformları üzerinden satış yapacak markaların e-ticaret sitelerinde yer alan ürün ve hizmetleri pazaryerlerine aktarmasını sağlayan ve e-ticaret pazaryeri süreçlerinin yönetilmesini kolaylaştıran entegrasyon türüdür.

Pazaryeri Entegrasyonunun Avantajları

E-ticaret pazaryeri entegrasyonu genellikle e-ticaret firmalarına sağladığı avantajlardan dolayı oldukça yaygın kullanılan bir entegrasyon türüdür. Peki Pazaryeri Entegrasyonunun Avantajları nelerdir, gelin bir göz atalım.

  • E-ticaret pazaryeri entegrasyonları markaların pazaryeri platformlarında ürün kategorilerini eşleştirmesini kolaylaştırır.,
  • Pazaryeri entegrasyonu kullanan kişi ve işletmeler sipariş yönetimini daha kolay yapar.
  • Pazaryeri entegrasyonu ile e-ticaret sitenizin ve pazaryeri mağazanızın tüm siparişlerini bir panel üzerinden takip ve kontrol edebilirsiniz.
  • Pazaryeri entegrasyonlarını kullanarak e-ticaret firmanızın mağaza süreçlerini yönetebilir ve böylece pazaryeri mağaza puanınızı arttırabilirsiniz.
  • Pazaryeri entegrasyonları ile otomatik fatura kesebilir ve kargo barkodu oluşturabilirsiniz.

E-ticaret pazaryeri entegrasyonlarının markalara sağladığı avantajlar bunlardır. Bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız sizler de e-ticaret süreçlerinizi profesyonel bir şekilde yönetebilmek için bu entegrasyonları kullanabilirsiniz.

E-ticaret Pazaryeri Entegrasyonlarının Dezavantajları

E-ticaret pazaryeri entegrasyonları çoğu zaman markalara avantaj sağlasa da aslına bakıldığında bazı durumlarda dezavantajlar da oluşturabilmektedir.

  • Pazaryeri entegrasyonları bazı dönemlerde pazaryerlerindeki problemlerden dolayı doğru çalışmayabilir.
  • Pazaryeri entegrasyonlarının satın alınması gerekmektedir.
  • Pazaryeri entegrasyonları her pazaryeri platformu için kullanılmayabilir.

Aslına bakıldığında pazaryeri entegrasyonlarının avantajları daha geniştir. Bu nedenle e-ticaret ile internetten ürün satmak ve pazaryeri platformlarına girmek.

Pazaryeri Entegrasyonu İçinde Bulunan Özellikler

E-ticaret pazaryerleri üzerinden satış yapan ve e-ticaret pazaryeri entegrasyonu  kullanmak isteyen kişilerin doğru bir tercih yapması için e-ticaret pazaryeri entegrasyonu  içinde yer alan özellikleri göz önünde bulundurması gerekir. Özellikle çift yönlü entegrasyon türlerinin tercih edilmesi bu noktada markaların süreç yönetimini kolaylaştırır.

  • Kategori eşleştirme
  • Fiyat güncelleme
  • İade ve iptal takibi
  • Ürün ve stok aktarımı
  • Tek panelden yönetme özelliği
  • Fatura ve kargo

Özellikleri bir pazaryeri entegrasyonu  içerisinde yer alması gereken başlıca özelliklerdir.

Kategori Eşleştirme

Pazaryerlerinden ürün satışı yapacak olan markalar manuel ürün girişi yaparken kategori seçmesi gerekir. Bu markaların ürün girme süresini uzatır fakat pazaryeri entegrasyonu içinde yer alan kategori eşleştirme özelliği sayesinde e-ticaret firmaları sitelerinde yer alan kategorileri tek seferde eşleştirebilmektedir. Bu da markaların zaman kazanmasını sağlamaktadır.

Fiyat Güncelleme

Pazaryeri platformdan satış yaparken sürekli olarak fiyatlarınızı güncel tutmanız gerekir. Aksi halde markanız satış yaparken zarar edebilir. Pazaryeri entegrasyonları içinde yer alan fiyat güncelleme özelliği sayesinde e-ticaret firmaları belirli parametreler ile fiyatlarını sürekli güncelleyebilir.

İade ve İptal Takibi

Trendyol, N11, Hepsiburada, Gittigidiyor gibi pazaryerlerinden satış yapıyorsanız zaman zaman iptal ve iadeler ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu süreçte aksiyon almadığınız takdirde ise kargo gönderimi yapabilir ve kargo masraflarından dolayı karlılığınızın azalmasına neden olabilirsiniz. Fakat çift yönlü pazaryeri entegrasyonları ile iade ve iptal takibini kolayca yapabilirsiniz.

Ürün ve Stok Aktarma

Pazaryeri entegrasyonları bir e-ticaret sitesinde yer alan ürünlerin ve stokların otomatik bir şekilde aktarılmasını sağlayan entegrasyon modellerinden birisidir. Ürün ve stokların otomatik güncellenmesi markaların tedarik edememe gibi durumlardan dolayı ceza yememesine yardımcı olmaktadır.

Tek Panelden Yönetim

Pazaryeri entegrasyonu içinde yer alan tek panelden yönetme özelliği sayesinde pazaryerlerinden yaptığınız satışları ve satış iptallerini kendinize ait e-ticaret sitesi üzerinden görebilir ve yönetimini yapabilirsiniz. Böylece satışlarınızı kolayca yöneterek müşterilerinize profesyonel hizmet sağlayabilirsiniz.

Fatura ve Kargo

E-ticaret süreçleri içinde yer alan fatura ve kargo süreçlerini de pazaryeri entegrasyonlarından kolayca yönetebilmeniz mümkündür. Pazaryeri entegrasyonları ile satışlarınıza ait faturaları otomatik bir şekilde kesebilir ve aldığınız siparişlerin kargo barkodunu otomatik oluşturabilirsiniz.

Ticimax Pazaryeri Entegrasyonları

Pazaryerlerinden satış sürecini profesyonel bir şekilde yönetmek istiyorsanız sizler de Ticimax e-ticaret alt yapısını kullanarak e-ticarete adım atabilirsiniz. Pazaryeri entegrasyonunda yer alan özelliklerden yararlanarak hem kendi satışlarınızı hem de pazaryeri satışlarınızı profesyonelce yönetebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim