Bolu’da havaların ısınmasıyla beraber pazardaki ürün çeşitliliği artmasına rağmen vatandaşlar fiyatlardan memnun kalmadı. Sezonun ilk üzüm yaprakları da pazara geldi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’nun en büyük pazarında yaz meyveleri tezgâhlardaki yerini aldı. Çilek, erik, karpuz tezgâhları doldurdu.  Ancak sezonun ilk ürünlerinde fiyatlar cep yaktı. Tezgâhta; kilo erik 20, kiraz 30, çilek 50 liradan satıldı.

SEBZE FİYATLARI

Pazarda, mevsim sebzelerinde patlıcan ve kabak fiyatları 10 ile 15 lira arasında değişirken, biber fiyatları 8 ile 15 lira bandında yer aldı. Domates ise 15 liradan başlarken, salatalık 5 liradan alıcı buldu. Patates, soğan fiyatları ise 5 lira olarak etiketlere yazıldı.

“TADIMLIK ALDIM, DOYUMLUK DEĞİL”

Pazar fiyatlarını yüksek olduğunu belirten bir vatandaş, “Valla çok yüksek. Gerçekten yüksek. Domates, salatalık, biber ve yarımşar kilo tadımlık meyve aldım. Fiyatları çok yüksek buldum. Şu ana kadar aldıklarım 200 lirayı geçti. Tadımlık aldım, doyumluk değil” dedi.

“BAZILARINDA DÜŞME VAR”

Pazardaki bazı ürünlerde düşme olduğunu belirten Tugay Timur ise, “Pazarda çok az bir düşme var; domateste, biberde falan. Tüm ihtiyaçlarımı ben karşılarım. Tabi karşılarım derken etkileniyoruz ama maaşımız var geçineceğimiz kadar. Ama alamayanlar çok olabilir. 250 liralık bir şeyler aldım, her şeyden birer kilo, ikişer kilo duruma göre... Domates falan işte biraz fark etmiş, düşmüş. Hepsinde değil de bazılarında düşme var; biberde, domateste, patlıcanda…” ifadelerini kullandı.

“2 LİRA- 3 LİRA OYNUYOR AMA YİNE PAHALI”

Fiyatlarda küçük farklılıkların olduğunu belirten Şeyda İçli, “Geçen hafta pazara çıkmadım bu hafta çıktım. Hemen hemen aynı, yani kimi yerde biraz daha ucuz. Ucuz derken yani 2 lira- 3 lira oynuyor ama yine pahalı. Tüm ihtiyaçlarımı hemen hemen karşıladım. Şimdi ekmek alacağım şuraya gidip. 300 lirayla geldim pazara 40 lira para kaldı” şeklinde konuştu.

ÜZÜM YAPRAKLARI DA PAZARA GELDİ

Ayrıca, Türk mutfağının olmazsa olmaz yaprak sarması için kullanılan üzüm yaprağı (asma yaprağı) da pazara geldi. Sezonun ilk ürünlerinde İzmir ve Manisa yaprakları 30, Seben yaprağı ise 45-50 lira civarında satıldı.

Editör: TE Bilisim