İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erhan Beykoz’un, “peşkeşiddiasına yanıt veren İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, “İhaleye TÜRGEV değil TÜGVA girmiştir.  Tamamı değil, sadece zemin giriş katı, 360 TL. bedelle TÜGVA kiralamaya hak kazanmıştır” dedi.

 Haber: Oğuzhan Eke

İl Genel Meclisinin son kasım ayı toplantısında, İl Genel Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Erhan Beykoz, Mengen’deki 2 katlı İl Özel İdare binasının, TÜRGEV’e “peşkeş” çekildiğini iddia etti. Beykoz’un iddiasına İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, yazılı bir açıklama ile cevap verdi.

 İHALEYE TÜRGEV DEĞİL, TÜGVA GİRMİŞTİR”

CHP Grup Başkanvekili Beykoz’un yanlış bilgiye sahip olduğunu ifade eden Başkan Yüceer, “İl Özel İdaresine ait iki katlı binanın 160 TL’ye kiraya verildiği iddia edilmiştir. Açıklamaya konu olan İl Özel İdaremize ait binanın tamamı değil, sadece zemin giriş katında 100 metrekarelik yerin kiralanması için açık ihaleye çıkılmıştır. Bu ihaleye, açıklamada yer alan TÜRGEV (Türkiye Gençlik ve Eğitim Hizmet Vakfı) değil, TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) girmiştir. Sayın Beykoz ihaleye kimin girdiğini bilmemekle beraber araştırma gereği de duymamıştır” dedi.

“BELGE VE BİLGİLER ZATEN KAYITLARDA MEVCUTTUR”

İhalenin usulüne uygun şeklide yapıldığını ve tüm kayıtlarının mevcut olduğunu belirten Yüceer, “2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesi uyarınca açık ihaleyle 01.06.2021 Salı günü İl Daimi Encümen toplantısında 350 TL. aylık muhammen kira bedeli üzerinden gerçekleşen ihaleyi, aylık yakıt ve diğer giderler hariç olmak üzere 360 TL. bedelle TÜGVA kiralamaya hak kazanmıştır. İhale ile ilgili tüm belge ve bilgiler zaten kayıtlarda mevcuttur” ifadelerini kullandı.

“ALGI YARATILMASI BİZLERİ SON DERECE ÜZMÜŞTÜR”

 Kurallara uygun şekilde yapılan ihaleyle ilgili kamuoyunu yanlış bilgilendiren bir açıklama yapılmasına üzüldüklerini belirten Yüceer, “Şeffaf ve kurallara uygun bir şekilde ihale yapılmasına ve söz konusu yerin kiralanmasına rağmen kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesi, bir algı yaratılması bizleri son derece üzmüştür. Milletimiz her zaman doğruları görmekte, yalan ve dolanla yapılan, insanları ve kurumları zan altında bırakan açıklamalara itibar etmemektedir. Bizler İl Özel İdaremiz çalışanları ve İl Genel Meclis üyelerimizle birlikte gece gündüz demeden ilçelerimizin ve köylerimizin eksiklerini gidermek için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Amaçları hizmet değil şov olanlar bu tür açıklamalarla bizleri asla yıldıramayacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim