Bolu’da koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında piknik ve mangal yapmak yasaklandı. Özellikle güneşli günlerde binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği Gölcük Tabiat Parkı boş kalırken şehir merkezinde ise dışarıda olan insan sayısının önceki günlere kıyasla büyük oranda azaldığı gözlendi

Haber: Aslı Akış

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına yönelik Türkiye'de önlemler her geçen gün artıyor. Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Bilim Kurulu'nca dün koronavirüsün önlenmesi amacıyla alınan öneriler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın açıkladığı tedbirler kapsamında ilimizdeki tüm mesire, ören ve piknik alanları, vatandaşların girişine kapatıldı, giriş kapılarına İçişleri Bakanlığının genelgesinin yer aldığı uyarı pankartları asıldı.

Türkiye'de de etkisini gösteren koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında aralarında mesire alanları ve ormanların da olduğu bazı noktalarda hafta sonları piknik yapmak yasaklandı. Bolu’da piknikçilerin sıkça tercih ettiği Gölcük Tabiat Parkı’nın  boş kaldığı görüldü. Öte yandan koronavirüs salgınına karşı, dışarı çıkanların sayısında azalma olduğu gözlendi.

Editör: TE Bilisim