Bolu İl Emniyet Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) adını kullanarak dolandırıcılık yapanlara karşı vatandaşları uyardı.

HABER: Aslı Akış

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, vatandaşların cep telefonlarına mesaj göndererek dolandırıcılara karşı yaptığı uyarılarını sürdürüyor. Son olarak gönderdiği mesajda, "Telefonda kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, " isminiz darbe girişimine karıştı, FETÖ/PDY Terör Örgütü ile bağlantınız tespit edildi " diyerek para ve altın isteyenler inanmayın" diyerek bilgilendirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Günümüz teknoloji ve bilişim çağı olması nedeniyle bu eksende özellikle dolandırıcılık suçlarında birçok çeşitlilik meydana gelmiş, art niyetli şüpheli şahıslar kendilerini Vali, Kaymakam ve Emniyet Müdürü gibi üst düzey yönetici veya Hâkim, Savcı, Asker ve Polis gibi kamu görevlisi vb. şekilde tanıtarak aziz milletimizin saf ve temiz duygularını da kullanarak birçok vatandaşımızı maddi kayba uğratmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

“DOLANDIRICILARA İTİBAR ETMEYİNİZ”

Çeşitlilik gösteren dolandırıcılık suçlarının mağduru olmamak ve bu suçlara karşı bilinçli olmak adına bu suç ile ilgili uyarı ve ikazlara vatandaşlarımızın dikkat etmesi büyük önem arz etmektedir” denilen açıklamada; “15 Temmuz 2016 günü Terör Örgütü FETÖ/PDY mensuplarınca gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimi sonrası, vatandaşlarımıza ”isminiz darbe girişimine karıştı, FETÖ/PDY Terör Örgütü ile bağlantınız tespit edildi” vb. gibi söylemlerle kendisini Polis veya Savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, bu bahaneyle para veya ziynet eşyası talep etmektedir, Bu kişilere itibar etmeyiniz.

Kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar, telefon hattınızın teröristlerce kullanıldığını, terör örgütlerine yardımda bulunduğunuzu, banka hesaplarınıza teröristlerce ulaşıldığı, hesabınızdaki para risk altında vb. şeklinde söylemlerle para ve ziynet eşyası talep etmektedir. Size operasyon yaptıklarım söyleyecek ve bu operasyonda kullanmak için para ve altın isteyeceklerdir. Bu kişilere itibar etmeyiniz.

Kendisini Valilik, Kaymakamlık veya Belediye görevlisi olarak tanıtıp, engelli vatandaşlar için tekerlekli sandalye alacaklarını veya hastanede tedavi gören bir hasta için yardım topladıklarını söyleyerek para talep eden şahıslara itibar etmeyiniz” denildi.

SAKIN “HEDİYE KAZANDINIZ, KREDİ KARTI AİDATI İADESİ İÇİN... TELEFON NUMARASINI ARAYINIZ” ALDATMASINA KANMAYIN

Cep telefonunuza gelen “hediye kazandınız, kredi kartı aidatı iadesi için... Telefon numarasını arayınız” şeklindeki mesajlara itibar edilmemesi gerektiği belirtilen açıklamada; “İnternette bulunan kolay kredi ilanlarına. Bu ilanların yayınlandığı sosyal medya hesaplarına itibar etmeyiniz.

Güvenirliğini teyit etmediğiniz internet sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından alışveriş yapmayınız.

Hiç kimseyle kimlik bilgilerinizi, banka hesap bilgilerinizi, banka/kredi kartı şifre bilgilerinizi vs. paylaşmayınız.

Unutmayınız; Hakim, Savcı, Asker, Polis herhangi bir sebeple para veya ziynet eşyası istemez.

Bu şekilde olaylara maruz kalırsanız, kesinlikle itibar etmeyiniz, telefonunuzu kapatarak, 112 Acil Çağrı Merkezine konuyu bildiriniz. Bolu Halkımızın huzur ve güvenliği için çalışmalarımız Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilisim