Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasında (SMMMO) düzenlenen konferansta, Prof. Dr. Nalan Akdoğan, Türkiye’de şimdiye kadar sadece iki kere yapılan ve yakın zamanda 3’üncü kez gerçekleşecek finansal tabloların enflasyona göre düzenlenmesine ilişkin bilgi.

Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek

Bolu’da buluna Abant’ta, 19-20-21 Mayıs tarihlerinde 40’ıncı Türkiye Muhasebe Eğitim Sempozyumu gerçekleşecek. Selçuk Üniversitesi organizasyonunda başlayacak sempozyuma Türkiye’nin her yerinden yüzlerce alanında uzman kişi katılacak. Bu kişiler arasında yer alan Prof. Dr. Nalan Akdoğan da sempozyum öncesi Bolu SMMMO’yu ziyaret ederek, konferans verdi.

“İLK UYGULAMA 2003 YILINDA YAPILDI”

Konferansta verilecek bilgilere ilişkin özel açıklamada bulunan Prof. Dr. Akdoğan, “Bugünün en önemli konularından birisi enflasyon. Dolayısıyla enflasyonla fiyatlar artıyor, bu fiyat artışları şirketleri olumsuz etkiliyor. O bakımdan bizim yasalarımızda belirli koşullar gerçekleştiği zaman enflasyon düzeltmesi yapma mecburiyeti vardır. Yasalarımıza da girmiştir. Nitekim ilk uygulama 2003 yılında, 2004 yılında yapıldı. Mevcut durum da bu ihtiyacı ortaya çıkardı. Şu anda hükümet bu sene yapılmasını uygun görmedi, erteledi daha doğrusu” dedi.

“ENFLASYON DÜZELTMESİ YAPILMASI MECBURİYETİ VAR”

Şimdiye kadar iki defa uygulanan çalışmaya ilişkin bilgilerin tazeleneceğinin altını çizen Akdoğan, “2023 yılı dönem sonu mali tablolarına ister enflasyon koşulu olsun, verginin tanımladığı, ister olmasın... Enflasyon düzeltmesi yapılması mecburiyeti var. Dolayısıyla buraya gelmişken meslek mensuplarımıza bu konuyu bir kez hatırlatmak istiyoruz. Bugünkü konferans konumuz bu. Aslında meslek mensuplarımız bunu biliyor, 2002’den buna görev yapan arkadaşlarımız 2003’te, 2004’te bunu yaptılar. Aradan yıllar geçti, unutmuş olabiliriz. Bir de yeni katılan meslek mensuplarımız var. O bakımdan hazır buraya gelmişken, ana tema olarak bu konuyu işleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KENDİSİNE ‘HOŞ GELDİN’ DİYORUM”

Prof. Dr. Akdoğan tarafından verilecek konferans, Bolu SMMMO Başkanı Yüksel Ceylan’ın selamlama konuşmasıyla başladı. Ceylan, “19-20-21 Mayıs tarihlerinde Bolu’da 40’ıncı Türkiye Muhasebe Eğitim Sempozyumu gerçekleştirilecektir. Biz de bu sempozyuma Bolu Mali Müşavirler Odası olarak kısmi ev sahipliği yapıyoruz. Bu nedenle bugün aramıza katılan ve bize hep destek veren Nalan hocamın da Bolu’ya geleceğini duyduk. Kendisine ‘hoş geldin’ diyorum. Kendisiyle güzel bir eğitim çalışması yapacağız” ifadelerini kullandı.

Konferansta 100’ü aşkın muhasebeci finansal tabloların enflasyona göre düzeltilmesi konusunda bilgi aldı.

Editör: TE Bilisim